Year Of The Goat på KB18. Foto: Weiss

Year Of The Goat på KB18. Foto: Weiss

Okkult rock var hovedattraktionen, da KB18 inviterede til søndags koncert på KB18 med svenske Year Of The Goat.

Det var ikke ligefrem fordi KB18 var proppet søndag aften. Vil skyde på vi var 20 tilstede, da svenske Year Of The Goat gik på scenen.

Men okay. Bandet er endnu så nyt, at de stadig har det helt store gennembrud i Danmark i vente. Men lad mig det bare være sagt med det samme: dét kommer!

Med kun to albums ude, “Angel’s Necropolis” fra 2012, der blev kåret som årets debutalbum til Metal Hammer Awards, og så sidste års “The Unspeakbale”, var der ikke meget materiale at vælge imellem denne aften på KB18, men Year Of The Goat fik vist deres værd og demonstreret, at det bestemt ikke kun er landsmændende i Ghost, der formår at skrive store melodier.

Year Of The Goat vil så afgjort også henvende sig til de samme fans af netop Ghost, men også yderligere ned i de mere mørkere metalkredse, som måske har givet op på Ghost, eller aldrig har fanget dem.

Med Year Of The Goat har du et band, der dyrker den mørke rock, uden alt muligt cirkus omkring dem og som med hjemsøgende melodier, der omgående sætter sig på hjernen efter et par gennemlyt, nok skal blive til noget større i fremtiden.

På KB18 havde de dog svære vilkår, da det hele 6 mand store band jo på ingen måde kunne være på den lille scene og hvor Thomas Sabbathi’s imponerende Matthew Bellamy-agtige vokal, desværre druknede i det buldrende støjbillede, der udgjorde størstedelen af koncerten. En kæmpe skam. Men KB18 var lyd mæssigt ikke scenen for dette på mange måder krævende band. Når man er tre guitarister, bruger keyboard og samtidig gør brug af flerstemmigt vokalharmonier, så fungerer det altså bare ikke i den lille klub.

Men Year Of The Goat er altså et band der er værd at holde øje med i fremtiden. Det fik vi i hvert fald bekræftet i går! Selvom okkult rock ses i stor grad i dag, så har dette band altså noget unikt at byde på. Jeg kan så bare håbe, at mange flere i Danmark finder ud af det så hurtigt som muligt!

Et oplagt navn til Roskilde Festival! Lad det gerne ske!

7-penta