occultrockDer er ingen tvivl om, at Ghost’s store popularitet her i ’10’erne skyldes bandet’s sans for at skrive fængende sange med stærke melodier, alt sammen pakket ind i et okkult udtryk. Men på trods af bandet’s visuelle udtryk, så er de altså langt fra ene om at bringe den okkulte mørke rock ud til folket her i 2016!

Med afsæt i 70’ernes mørke rock, har vi her fundet 5 bands du bør tjekke ud, hvis du er holder af Ghost og den mørke melodiske rock, som bl.a. Black Sabbath og Rocky Erikson dyrkede tilbage i 70’erne og 80’erne. Disse navne vil du helt sikkert synes er spændende:


Year Of The Goat

Et af de vigtigste bands du bør holde øje med er svenske Year Of The Goat. Det 6 mands store band tager udgangspunkt i lyden af slut 60’erne og giver det hele et melodisk løft, med den fantastiske sanger, Thomas Sabbathi’s på mange måder episke og nærværende clean vokal.
Nogle vil måske kalde det en okkult udgave af Muse. Det skyldes simpelthen, at Sabbathi’s vokal på mange måder lyder ligesom Matthew Bellamy.
Year Of The Goat har 2 albums i ryggen. “Angel’s Necropolis” fra 2012, der blev kåret som årets debutalbum til Metal Hammer Awards, og så sidste års “The Unspeakbale”.
Year Of The Goat spiller i øvrigt koncert i Danmark, når de gæster KB18 d 23/10!

 

Bloody Hammers

Dette kære venner! Dette er måske et af de mørkeste og mest okkulte bands i verden netop nu. Duoen fra North Carolina bestående af Anders Manga på vokal,  guitar og bas og Devallia på keyboard, har siden deres debut i 2012 bragt mørke ind i den okkulte rock, med dybe vokaler og rendyrket mystik i et musikalsk horror univers. Det er på samme tid skræmmende smukt veludført, at man ikke kan andet end at lade sig imponere. “Lovely Sort Of Death” hedder deres seneste album fra 2016!


Blood Ceremony

Direkte fra Toronto kommer den spændende kvartet Blood Ceremony. Ført an af sangerinde Alia O’Brien på vokal og fløjte, tør jeg godt vædde med, at bandet’s musik langsomt, men sikkert, vil krybe sig ind i din hjerne og hjemsøge dig, med sin på mange måder okkulte mørke rock.
Endnu et eksempel på et band, med sans for at skrive de stærke melodier. Selv kalder de dette acid-folk og det er vel egentlig ganske rammende, når man tænker over deres musikalske virkemidler, som bl.a. fløjte og orgel.
Bandet har 4 albums ude siden debutten fra 2008. Den seneste, “Lord Of Misrule” er fra i år


Purson

I den mere psykedeliske ende af den okkulte rock finder vi et navn som britiske Purson. Dette er måske ikke ligefrem et nær så mørkt band som de tidligere nævnte, men bandet operer nu alligevel indenfor det mystiske. Musikken er helt klart for alle dem, der synes, at et populært navn som Blues Pills måske er blevet for poppet på deres seneste udgivelse. Med Purson får du i hvert fald rocken tilbage i den psykedeliske rock. Samtidig med, at Rosalie Cunningham stærke og til tider skingre vokal løfter sangene i niveau!
Purson debutterede i 2013 med “‘The Circle and the Blue Door” og har siden udgivet deres andet album “Desire’s Magic Theatre” i april i år.

 

Mount Salem

Der er ingen tvivl om, at det er de stærke kvindelige vokaler, der udgør langt størstedelen af den okkulte mørke rock i dag. Mount Salem er endnu et eksempel på dette. De er måske det tungeste navn i denne præsentation, da de med deres mere doom metalliske musik, tager lytteren med på en rejser direkte tilbage til dengang Black Sabbath begyndte, at revolutionere rockmusikken i slutningen af 60’erne. Emily Kopplin er bandet’s frontfigur og har været det siden bandet’s dannelse i 2012. Mount Salem er lyden af moderne fuzz, på et fundament af tung bass og et svingende groove. Psykedelisk doom på et bad trip!