popestarSiden Ghost for alvor begyndte at brage ind i folks hukommelse tilbage i 2012, har bandet altid gjort en dyd ud af at hylde deres inspirationskilder, med ganske glimrende coverversioner af sange, specielt valgt ud af bandet selv. 

 

Allerede på debutten “Opus Eponymous ” fra 2011 så man Ghost udgive coverversioner fra deres mange inspirationskilder. Her var det bl.a. The Beatles’ “Here Comes The Sun” der blev Ghost’ificeret.
Efter 2012 udgivelsen “Infestissumam” valgte bandet så at udgive en hel EP udelukkende bestående af covernumre.

Det kom der “If You Have Ghost” EP’en ud af, hvor bl.a. Roky Erickson’s klassiker “If You Have Ghost” og Abba’s “I’m A Marionette” var inkluderet og hvor førstnævnte siden er blevet en absolut Ghost klassiker i livesættet.

Så udkom bandet’s tredje fuldlængde “Meliora” sidste år og med dette album bragte det Ghost op i den absolutte elite i forhold til sangskrivning og som sublimt liveact. Ghost er et stort verdensnavn nu, der headliner arenaer og festivaler overalt i verden.

Hvad gør man så som band efter så stor en succes? Ja, man udgiver da naturligvis endnu en EP med coverversioner. Dét er bestemt ingen let opgave det Ghost har gang i. Efter så stor en succes, som “Meliora” nu engang blev, så forventer folk enormt meget. Og det er forståeligt. Men Ghost gør hvad der passer dem. Og hvis de vil udgive en EP med coverversioner er det tydeligvis det de gør.

På “Popestar” slipper de faktisk rigtig godt fra det. Lyd mæssigt er det samme feeling som på “Meliora.” Det er stadig den tunge og massive lyd, der udgør største delen af lydbilledet. Og selvom åbneren “Square Hammer”(iøvrigt det eneste nummer på EP’en, som Ghost selv har skrevet), godt kan virke en anelse for munter for mange metalhoveder, så er jeg sikker på, at det live nok skal blive et mega hit. Og så er nummeret altså hårdere, når man blæser det ud af et sæt ordentlige høretelefoner eller et solidt anlæg, end på en bærbar.

Men nu er det nu engang covernumrene der udgør størstedelen af “Popestar”. Og med sange fra bands som Imperiet, Eurythmics, Simian Mobile Disco, og Echo And The Bunnymen, må man sige at svenskerne rammer bredt!

Siger man covernumre tænker mange sikkert nok på billige og letkøbte versioner af tidligere klassikere. Men her vinder Ghost atter engang. For de formår rent faktisk, som ved deres tidligere covernumre, at omskrive, modificere og give dem et nyt liv, så de får deres eget helt unikke touch. Numrene bliver kort og godt inficeret med Ghost’s unikke lyd. Det er imponerende, at det kan lade sig gør og særligt godt gøres det altså på coverversionen af Eurythmics’ poppede 80’er hit “Missionary Man,” der så sandelig har fået sig en tung, tung omskrivning.

Og så har vi det svenske punk band, Imperiet, hvis sang “Bible” er blevet omskrevet, så det har fået et storladent og super pompøst Pink Floyd-agtigt udtryk, uden det på nogen måde har mistet tyngden. Dette nummer er sammen med “He Is” måske det mest storladende Ghost nogensinde har udgivet.

Der er måske ikke det helt store hit potentiale blandt alle numrene på 5 tracks EP’en “Popestar”. Men der er helt sikkert en lille håndfuld, der nok skal blive fast inventar i sætlisten fremover.

Nu er det så bare at se frem til bandets 4 fuldlængde!

Opsummering: Ghost smider atter en EP på gaden. Og nøjagtig som på den forrige EP “If You Have Ghost”, består denne af 4 Ghost’ificerede coverversioner af bandet’s inspirationskilder. Og så lige et enkelt helt nyt Ghost nummer “Square Hammer”! Og ja, der er sgu nogle sikre live hits i blandt!

Lyt specielt til: “Missionary Man,” “Bible” & “Square Hammer”

For fans af: Satanisk Abba!

Ghost – “Popestar” EP udgives via Spinefarm