twilightSå hold da helt fast! Imorgen udkommer et af de mest hypede power metal udgivelser i 2016. Svenske Twilight Force er ude med deres label debut på Nuclear Blast, når de fredag udgiver deres andet album “Heroes Of Might Magic.” 

De dukkede op ud af det blå tilbage i 2011 og siden udgav de »Tales Of Ancient Prophecies«, som blev en øjenåbner for mange power metal fans og så altså Nuclear Blast. Derfor er Twilight Force nu klar med en udgivelse på det store tyske label.

Det første der springer i øjnene på “Heroes Of Might Magic” er artworket. Og nej det siger ikke så lidt når det lilla artwork er fyldt med drager, feer og andre eventyrlige væsner. Musikken er præcis som man kunne forvente af sådan et artwork. Det her er power metal, med så meget tryk på power, at jeg ikke tror jeg har hørt noget lignende før (og jeg har efterhånden hørt et par power metal udgivelser før denne).

Allerede fra starten går med den bombastiske melo-basker “Battle Of Arcane Might”, er der dømt sange om drager, magi, alfer, feer og endnu mere magi, med så meget musical vibe, at man ikke troede det var musikalsk muligt. Men det har Twilight Force altså bevist sagtens kan lade sig gøre.

Musikken er så pompøs, at hvis du i forvejen ikke er tilhænger af power metal vil du omgående løbe skrigende væk, med din Pantera plade under armen.

Twilight Force skider på trends og gør musikalsk præcis hvad der passer dem. Det er der kommet et sjovt og faktisk ganske helstøbt album ud af, fordi de rent musikalsk er pisse gode på deres instrumenter.

Inspirationen er tydelig på et album, hvor den helt klassiske power metal fra Helloween’s periode med “Keeper Of The Seven Keys” får et ordenligt skud symphonic i bedste Disney stil, med muntre sange i dur. Det her er rendyrket Disney Metal og selv kalder de da også deres stil Adventure Metal. Det er måske meget passende med et album der er så overdrevet pompøs, at det kan få selveste Avantasia til at ligne nogle hårde negle.

Men indrømmet. Jeg sidder sgu’ med et smil på læben over det her album, som bestemt vil vække skræk og rædsel udenfor power metal miljøet, men hvor fans af genren sagtens vil kunne finde glæde i det stort anlagte album, fyldt med svulstige melodier, store bombastiske kor og lange numre på mellem 5-10 minutter!

Der er bestemt ingen tvivl om hvorfor Nuclear Blast har lagt mange kræfter i at promovere dette album. Tysken vil elske det og det vil den danske power metal fan også!

Og hey! Husk så lige at Twilight Force faktisk kommer til Danmark, når de d 11 oktober gæster Pumpehuset sammen med Sonata Arctica!

Opsummering: Så skal jeg da lige love for at svenske Twilight Force fik smidt et power metal album med stort “P” på gaden. “Heroes Of Mighty Magic” er et kæmpe album på alle musikalsk tænkelige måder. Samtlige af power metallens klichéer bliver vendt! Derfor er det bestemt ikke for alle. Men fans af genren kan godt gå ud og investere i Twilight Force’s andet album.

Lyt specielt til: “Battle Of Arcane Might”, “There and Back Again” , “Flight Of The Sapphir Dragon” og “To The Stars”

For fans af: Helloween, Rhapsody (Of Fire), Avantasia, Nightwish, samtlige tænkelige Disney opsamlinger.