AvatariumSvenske Avatarium er med deres andet album “The Girl With The Raven Mask” klar til at erobre den internationale rockscene og dét med stor stil!

For jeg skal da godt nok lige love for at sangskriver og bassist Leif Edling (også kendt fra Candlemass) har hevet det kreative og poetiske op af posen denne gang.

“The Girl With The Raven Mask” er det helt rigtige album for et band som Avatarium, der endnu manglede at finde deres egen lyd på debutten.
Dén har de fundet nu. Og bandet balancerer altså smukt mellem 70’er inspireret doom metal og progressiv rock. Alt sammen pakket ind i en frisk, moderne og lækker produktion. På toppen af alt dette finder vi sangerinde Jennie-Ann Smith, der med sin ligedele skrøbelige og soulede røst lader mine tanker falde direkte tilbage på en tidlig udgave af Patti Smith og Grace Slick fra Jefferson Airplane.

Kun åbneren, titelnummeret “The Girl With The Raven Mask”, når under de 5 min. Ellers er de i alt 8 numre på denne udgivelse over de 5 minutter. Der er derfor godt med musik at hente på Avatariums nyeste udspil.
Faktisk er titelnummeret det dårligste. Så for mig starter det først rigtigt med skivens nummer 2 “The January Sea”. Her efter går det sådan set hånd i hånd med flotte, hamrende stemningsfulde og ja, deciderede poetiske, numre.

Lad det være sagt med det samme. Det her er ikke musik man skal flippe ud til. Hver og én af disse 8 numre kræver at lytteren fordyber sig i musikken. Og lader den vokse på én. Gør man det vil særligt numre som albummets bedste, den smukke og melodisk stærke “Pearls and Coffins” , “Run Killer Run” og “The Master Thief” åbne sig for én, som en sort rose der blot venter på at springe ud!

Der er ikke noget at sige til, at Metal Hammer og Rock Hard i Tyskland begge har albummet som månedens #1!
Sådan, Avatarium! Stor poesi, stor stemning og stor stemme! En sikker kandidat til årets rockudgivelse!

Avatarium spiller på Templet i Lyngby sammen med The Vintage Caravan d. 18/11!

Opsummering: Et smukt, stemningsfuldt og helstøbt album fra Avatarium, der for alvor er trådt i karakter med “The Girl With The Raven Mask”. Er man lytteren der har lyst til at fordybe sig i musikken så er her et godt bud på et af de bedste albums i år. Storslået- intet mindre!
Lyt specielt til: ”Pearls and Coffins”, ” Run Killer Run”, ” The January Sea” og “The Master Thief”
For fans af: Deep Purple, Black Sabbath, Patti Smith, Jefferson Airplane

Avatarium – The Girl With The Raven Mask  udgives via Nuclear Blast