Black Book Lodge på Roskilde Festival. Foto: Søren Weiss

Black Book Lodge på Roskilde Festival. Foto: Søren Weiss

Black Book Lodge gav en velspillet omend lidt søvndyssende koncert, der kun momentvis gav indblik i deres ellers sprudlende intensitet.

Roskilde Festival er glad for slæbende og tung musik for tiden. Sidste år gav os en hel pakke kun bestående af doom metal, og 2015-programmet tæller bl.a. Pallbearer. Black Book Lodge falder så ret naturligt ind i festivalens bookinger, hvor de med deres lettere progressive tilgang til både grunge og stoner rock skulle bevise om de kunne bære den ærefulde spilletid kl 23:00 på Rising Scenen her i opvarmningsdagene.

Som det også var tilfældet tidligere på dagen til islandske The Vintage Caravan, så var lyden helt af helvedes til under det meste af koncerten. Man skal altså ikke være bange for at spille for højt når det er rockmusik, Roskilde! Guitarfladerne var også gemt godt væk i mixet, så flere af de steder i koncerten hvor det stille og stemningsfulde skulle eksplodere i tunge riffs, gav bare ikke den pondus og intensitet som Black Book Lodge’s musik ellers kræver. Og kræver, dét gør den. For på scenen har Black Book Lodge desværre ikke det største visuelle spektakel. Udtrykket er nemlig meget indadvendt og tilbageholdende det meste af tiden. Jo, de er da blevet bedre siden sidst jeg oplevede dem på Copenhell, men når man som band er SÅ afhængig af at ens musik kommer perfekt ud over scenekanten, så kan det hurtigt gå grueligt galt når den så desværre ikke kommer det. Heldigvis blev der hanket op i lydbilledet hen mod slutningen af koncerten, hvor vi momentvist fik bevist hvad Black Book Lodge for alvor kan! Publikum lod sig også her hypnotisere af de insisterende riffs og den grumsede atmosfære. Men når det så er sagt, så kan det ikke blive til mere end en halv sejr herfra.

5-penta