ROSKILDE METALSå lyder startskudet snart til Danmarks største musikfestival. Roskilde Festival sparkes igang på onsdag og allerede fra lørdag kommer der gang i campingpladsen. 

 

Selvom det efterhånden er en tradition at sable Roskilde’S udbud af metal år hvert år, så er Roskilde Festival den festival, der uden sidestykke har givet undertegnede de største koncertoplevelser gennem tiden.

Vi ser her tilbage på nogle af de største oplevelser på festivalen i nyere tid.

 

Warbringer (Pavilion 2012)

We’re Warbringer and we a born in the USA”! Jeg glemmer aldrig Warbringers indgangs salut, da de unge thrashere gik på Pavilion scenen samtidig med Bruce Springsteen gik på Orange.

Warbringers koncert endte med at blive en af Roskilde Festivalens absolut fedeste og vildeste metalkoncerter nogensinde. Med en circlepit på størrelse med pavilions omkreds var energien blandt publikum på det absolutte kogepunkt og formåede så sandelig at give de orangeklædte festival vagter mere end almindelig sved på panden.

Nine Inch Nails (Orange 2009)

Klokken 01 fredag nat tilbage i 2009 skulle Orange Scene ende med at blive sprunget i luften af industrial metallens helt egen Rambo.

Trent Reznor og Co. I NIN leverede en imponerende intens, voldsom og på samme tid nærværende koncert, så storslået at man nærmest ikke kunne stå på sine egne ben tilsidst.

Udtrykket i Reznors ansigt den nat på Orange Scene glemmer jeg aldrig. Smerte og arrigskab omhyllede frontmanden og aggressionen kom til udtryk i gennem musikken. Så voldsomt at Orange Scene blev banket helt ned i den knas tører jord!

Kreator (Arena 2013)

Og her stod vi så. Rihanna spiller på Orange alt imens metalfolket gør klar til at tage imod de legendariske tyskere i Kreator.

Der var en fællesskabsfølelse udover det sædvanlige denne aften på Arena. Følelsen af at det var os mod de andre. Dem der hørte Rihanna og så os der hørte Kreator. En følelse jeg ikke glemmer lige forløbig.

Kreator kvitterede med en bombastisk thrashmetal fest under den kæmpemæssige teltdug.
I anmeldelsen skrev vi: Den bedste metal koncert på Roskilde. Ikke bare i nyere tid, men måske også nogensinde.

Denne magtdemonstration er endnu ikke blevet slået!

Autopsy (Odeon 2011)

Okay det var måske ikke den bedste koncert, men bare tanken om endelig at skulle opleve legendariske Autopsy til deres første danske koncert nogensinde gør, at denne koncert er blevet et kæmpe stort minde for mig.

Og stadig den dag idag kan det få mig til at smile ved tanken om rent faktisk at have hørt “Severed Survival” , “Charred Remains” og “Gasping for Air” live!

Satyricon (Arena 2009)

Så for satan! Selvom Satyricon havde fået et ubarmhjerteligt tidspunkt tidligt på eftermiddagen formåede bandet fra Norge imponerende nok at formørke den store Arena.

Med en iskold performance fra Satyr, solidt bakket op af Frost og resten af Satyricon beviste disse legender, at bare fordi man spiller Black metal i dagslys kan det godt gøres skræmmende ondt!

Guldegysningerne rammer stadig lige hårdt på mig ved tanken om publikums kæmpemæssige kor i “Mother North” under den store teltdug.

Så smukt!!

Mastodon (Orange 2011)

Vi var godt nok ikke mange lige dér foran Orange Scene. Faktisk tror jeg aldrig jeg har set pitten være så tom før til en koncert.

Mastodon var heldigvis ligeglade. Tværtimod viste de en spilleglæde og en aggression, som jeg fra deres side ikke havde oplevet før denne koncert på Roskilde.

Bandet stod som headliner dette år, så der var i den grad noget de skulle bevise. Rollen som headliner klædte dem og de beviste denne aften, at når Mastodon VIL jamen så kan de faktisk lave legendariske koncerter.

Opdagelsen af det nye 

Og så har Roskilde altid haft det lille X, at de kan formå at overraske hvert år. Når man går igennem plakaten vil der altid være nye og ukendte navne, som man først oplever på Roskilde.

Sådan var det med Ghost i 2011. Et band som på daværende tidspunkt ikke havde udgivet deres debut endnu. Resten er nu historie og Ghost spiller nu som support for Metallica og har netop headlinet Copenhell.

Det samme kan siges om Uncle Acid and the deadbeats, hvis første danske koncert også var på Roskilde Festival i 2013.

Roskilde formår at finde de rigtige bands på det rette tidspunkt og det er sgu’ en kunst i sig selv!

God festival til de af jer der skal afsted i år. Vi ses derude!

Og hvad med så lige at nyde vores nyeste film. Skudt på Roskilde Festival i 2014 og indeholder bl.a. et interview med Mikkel Wad Larsen fra Helhorse, og en corpse paint make over af The Psyke Project!