myrkurSå oprandt dagen hvor Roskilde Festival atter kaster ny musik ud til folket! Og ja, der er også guf til det evigt åbne metalfolk. 

For Roskilde Festivalen har bl.a. sikret sig et helt unikt show med en af Danmarks mest hypede kvinder på metalscenen idag!

Myrkur (DK)

Black metal med inspiration fra Ulver, Darkthrone og Deafheaven.

Hun har endnu ikke sat sine ben på en scene endnu. Men det sker på Roskilde i 2015. Myrkur er klar til at indtage Roskilde Festivalen med et fuldt amerikansk band og et stort anlagt kor, der skal være med til at sikre, at hendes sorte musikalske univers bliver en storslået oplevelse.

Myrkur har netop udgivet sin debut EP på Relapse og koncerten på Roskilde Festivalen 2015 bliver hendes eneste festivalshow.

Du kan iøvrigt læse vores interview med Myrkur her

Vi glæder os til at opleve Myrkurs musik blive udfoldet i et stort live setup!

 

Deafheaven (US)

Roskilde Festivalen smider endnu et nyt black metal navn i puljen idag.

Deafheavens mix af black metal,  shoegaze og post rock har været med til at skabe en større succes for bandet, der med udgivelsen af “Sunbather” i 2013 hev mange store roser ind fra både metalmiljøet og udenfor miljøet. 

I kølvandet på Sunbather har bandet været på flittig turné og besøgte bl.a. Beta i sensommeren 2014. Koncerten her fik også mange roser med på vejen.

Deafheaven ligger sig fint op ad Tombs der også er blevet offentliggjort til Roskilde Festivalen.

 

Pallbearer (US)

Naturligvis skal vi have doom metal på Roskilde. Pallbearer var senest i Danmark da de supportede YOB for en lille måned siden.

Nu skal vi atter doomes godt og grundigt igennem til tonerne af Pallbearers på én gang melodiske og stenede tungrock.

Bandets debut album Sorrow and Extinction udkom i 2012 og med den nye Foundations of Burden fra 2014 i ryggen er bandet klar til at indtage Roskilde 2015!

 

OFF! (US)

Den Californiske hardcore punk supergruppe OFF! meldes også klar til Roskilde Festival 2015. 

Keith Morris (Black Flag, Circle Jerks), Steven McDonald (Redd Kross), Dimitri Coats (Burning Brides) og Mario Rubalcaba (Rocket from the Crypt) er holdet bag OFF! der i 2009 tog fart. 

Der ventes et høj energisk, vildt og tempofyldt live set. Vi bliver helt sikkert revet godt og grundigt rundt!

 

Endelig er også de norske Honningbarna klar til at indtage Roskilde igen med deres melodiske hardcore!

De gæstede senest Roskilde Festival i 2011 hvor de leverede en kæmpemæssig fest. Og jep, forsangeren spiller også på cello!

Endnu et hovednavn er også smidt på – og denne gang i den mere rockede ende! Der er tale om britiske Muse. Det er værd at nævne at Muse er offentliggjort som headliner på bl.a. Download Festival og forksellige festivaller i Tyskland sammen med bl.a. Kiss og Metallica. De er også igang med ny plade for tiden, hvor de flere gange har namedroppet nogle af bandets aller hårdeste numre, fx “Citizen Erased”, når inspirationen skal beskrives. Så måske vi der også kan lide lidt blødere hård-rock også kan glæde os lidt til dem her?

Disse nye navne slutter sig til et metalprogram der pt. bestående af Tombs og Lamb Of God.

Roskilde Festival finder sted fra d. 27/6 – 4/7 2015