Smadderkassen var kommet til Bombehuset – nu skulle vi ikke stå længere! Fordi det er ikke for sjov at man er sur om mandagen og derfor har brug for at afreagere! Aborted, Origin og Exhumed stod for at aflive folk denne aften!

Exhumed. Foto: Alexander Kolby

Exhumed. Foto: Alexander Kolby

Exhumed

Dagens første bekendtskab var amerikanske Exhumed, der ikke er et helt uskevet blad herhjemme. Deres blanding af goregrind, thrash og dødsmetal , oftest med meget teatralske elementer, er noget der går rent ind hos mange elskere af brutal og hurtig metal – især nok på grund af de lidt rigelig med bøvede elementer og indspark som en mand i kittel med motorsav, ølbong og afhuggede hoveder. Det er øl-metal i den brutale afdeling!

Musikalsk fejler Exhumed sgu ikke så meget, det hele bliver måske en smule trivielt i længden. De spiller deres musik med præcision og indlevelse, det når bare aldrig rigtig op og bliver helt fantastisk. Det var dog heller ikke en skidt oplevelse, slet ikke. Bare heller ikke fantastisk.

Til slut fik vi – udover et gøglet gore-sideshow – serveret ”As Hammer To Anvil” som sidste nummer og bandet takkede af. Exhumed fungerede i aften ganske glimrende som opvarmning til resten af udskejelserne!

6-penta

 

 

 

Origin. Foto: Alexander Kolby

Origin. Foto: Alexander Kolby

Origin

Er der et band der med rette kan blive brandet som værende ”brutalt”, så er det i dén grad Origin. Hold. Da. Helt. Kæft… Den skal gerne have alt hvad arme, ben og lyd kan trække – og det fik den! Hvilket faktisk også endte med at blive Origin’s svaghed ved denne koncert. Anlægget var nemlig skruet så højt op at det tit overstyrede, og især vokal og guitar var helt skidt. Lyden hertil var derfor nok noget af det mest rodede jeg længe har hørt i Pumpehuset – noget som detaljeret musik som Origin’s ikke rigtig har godt af i længden…

Til gengæld vinder Origin både på de nye sange og på deres karisma på scenen! Folk blev kørt rundt i manegen og der blev brugt ganske pudsige virkemidler for at få folk i gang – fx at alle folk blev beordret til at drikke deres øl ud samtidig, så alle kunne være med til at moshe. Sjovest var dog den ”lydløse wall of death”, der gik ud på at folk skulle smadre ind i hinanden og først HEREFTER startede musikken. ’Sgu meget sjovt!

Det var som sagt de nye og meget groovede numre som Origin vandt en del på – måske fordi det var her at det lyd-kaos de havde medbragt virkede mindre gennemtrængende? Måske. Men ikke desto mindre fik man én på opleveren med et af verdens mest brutale metalbands.

7-penta

 

 

 

Aborted. Foto: Alexander Kolby

Aborted. Foto: Alexander Kolby

Aborted

At belgiske Aborted skulle headline med så store typer denne aften, virkede for mig lidt mysisk. Men der skulle ikke mange sekunder til inde i deres set, før dette gav god mening! Dette band har i dén grad fået viljen op og stå og ekstra blod på tanden. Nu skal verdenen for deres fødder! Frontmand Sven ”Svecho” De Caluwé er stadig det helt ultimative omdrejningspunkt (nok ikke så underligt da han er det eneste originale medlem tilbage i bandet) med hans maniske fremtoning og konstante bevægelse på scenen. Men hvor Aborted især har oppet sig, er med de overraskende lyttervenlige numre fra den nye plade ”The Necrotic Manifesto”, hvor især ”The Extripation Agenda”, titelnummeret og ”Coffin Upon Coffin” fungerede fucking godt. Højdepunktet for undertegnede var dog da ”Fecal Forgery” fra ”Global Flatline” blev spillet – og samtidig dedikeret til Sven’s ekskone. Herligt!

Publikum var ikke helt så meget oppe på dupperne som til Origin forinden. Men det er nok her at mandagen for alvor viser sit rædselsfulde ansigt. Vi er jo trætte per definition. Og vi skal op på arbejde. Og vi har stadigvæk lidt tømmermænd. Og og og… Så mange var nok nødsaget til at opleve spektaklerne fra sidelinjen. Men fokuserede man blot på bandet, så var energien i salen stadig helt i top.

Aborted fik i hvert fald mandagen ud af mig. Skuldrene blev løsnet op, smilet kom frem og hovedet fik nikket gevaldigt med til de tunge rytmer. Og med dén bedrift så sejrede Aborted her til aften.

8-penta