hammerfall-r-evolutionHammerfall! Bandet Metal-Danmark enten elsker eller i særdeleshed elsker at hade, er efter 3 år klar med “(r)Evolution”! 

Det seneste udspil fra svenskerne “Infected”, så Hammerfall gå i en noget mørkere og tungere retning end før. Væk var de tegnede illustrationer af bandets fantasy univers, med Hector på artworket. I stedet havde bandet hentet tydelig inspiration fra Walking Dead universet, hvor blod og zombier udgjorde størstedelen af illustrationerne.

På “(r)Evolution” er alt tilbage ved det gamle. Faktisk det meget gamle. For både artwork og lyd minder om Hammerfall i “Glory To The Brave”-perioden. Og det er egentlig på godt og på ondt. For hardcore fans er det uden tvivl, en glædelig genkomst atter at se Hector pryde forsiden af artworket. Musikalsk halter “(r)Evolution” dog en anelse, hvor flere af skærringerne simpelthen mangler det åbenlyse catchy element, der nu engang kendetegner Hammerfall.

Lyden og stilen er Hammerfall som man nu engang kender dem. Lyden af klassisk midttempo heavy metal, krydret med power metallens klassiske tekstunivers. Alt er således ved det gamle. På nogle punkter er det bare hørt bedre fra Hammerfall før.

Det starter ellers forrygende ud med “Hector’s Hymn”. En veloplagt uptempo heavybasker, der nok skal sikre solid headbaning på livefronten, når omkvædet bliver eksekveret . Også skivens andet nummer “r(E)volution” lyder særdeles veloplagt. Endnu engang er det omkvædet der tar’ kegler her! Men så kommer “men’et” altså også. For hvor de to førnævnte har energien intakt, så traver Hammerfall gumpetungt afsted, som en træt skygge af dem selv på både “Live Life Loud” og “Ex Inferis”.

Der er således både op og nedture på “(r)Evolution” og nogen nye “Hearts On Fire”, “Let The Hammer Fall” , “Bloodbound” eller “Riders Of The Storm” er der altså ikke på dette album, skønt afslutningsnummeret “Wildfire” nok er det bedste udspil fra Hammerfall’s hånd længe! Her går det fandme stærkt!

“(r)Evolution” er et udmærket album, uden at være Hammerfall når de er bedst. Fans af bandet vil nok finde det interessant. Det vil andre nok ikke… Så kan du ikke med Hammerfall i forvejen, er det heller ikke her du skal hoppe med på vognen.

7-penta

 

Hammerfall – “(r)Evolution” udgives via Nuclear Blast