Forleden var der dømt black metal i Lyngby! Danske Fjorsvartnir og amerikansk/columbianske Inquisition stod for den sorte underholdning. 

Fjorsvartnir 

Fjorsvartnir på Templet. Photo: Weiss

Fjorsvartnir på Templet. Photo: Weiss

Fjorsvartnir var første navn på scenen denne aften. En aften, hvor fremmødet faktisk var overraskende pænt på en tirsdag.

Det var lidt af en hjemkomst for undertegnede at skulle opleve Fjorvartnir igen på Templet. Det var nemlig på dén scene, at jeg oplevede bandet for første gang for et par år siden og blev revet fuldstændig væk, af bandets lange kompositioner og mix mellem det aggressive og det direkte skrøbelige musikalske udtryk.

Nye live-bandmedlemmer er kommet til siden da og Andreas Fjorgynn har skrevet nye sange, der bestemt ikke er blevet kortere med tiden. Vi fik denne aften en smagsprøve på det nye, men også krydret med ældre numre fra det flotte black metalværk “Legions Of The North” fra 2010. Her vandt særligt titelnummeret live denne aften.

Denne tirsdag aften vidnede dog også om et band, der syntes noget rusten. Sammenspillet og dennes tightnes haltede gevaldigt i nogle perioder, hvor særligt trommeslageren’s overgange fra midttempo til hurtige blast beats i perioder var FOR upræcis.

Jeg vælger at tro, at dette simpelthen skyldes en mangel på koncerter. For bandet har ikke spillet mange koncerter for tiden, hvor der er blevet fokuseret på sangskrivning i stedet.

Jeg håber for bandet, at når de nye numre kommer ud, at de så vil få et langt større fokus på koncerter, da det her foretagende simpelthen skal opleves live!

Tirsdag aften var det et noget rusten liveband, der ikke syntes, at leve op til Fjorgynn’s smukke kompositioner på plade. Hamrende ærgerligt!

6-penta

 

 

Inquisition

Inquisition på Templet. Photo: Weiss

Inquisition på Templet. Photo: Weiss

Efter et kort skifte var det tid til Inquisition. Bandet der ikke ligefrem er ukendt på den danske scene, har efterhånden spillet et par koncerter i vores lille land. Både som support for Behemoth/Cradle Of Filth på deres seneste co-headliner tour, der bragte dem til hhv. Amager Bio og Voxhall. Og så på dette års Metal Magic Festival i Fredericia.

Jo, bandet har bestemt mange, mange koncerter i nittebæltet. Alene denne sommer har de spillet lige godt 30 koncerter inden dette show i Templet.

Der er derfor intet at sige til, at 2 mandsbandet, modsat Fjorsvartnir, er enormt godt sammenspillet. Hold da kæft, hvor svinger dét sammenspil dog forrygende. Særligt trommeslager, Incubus, imponerende trommespil bag gryderne er en oplevelse i sig selv.

De mindre scener klæder bandet. Når man kun er to mand er en scene som Amager Bio simpelthen for stor og det er umuligt, rent visuelt, at fylde den ud. Derfor passede scenestørrelsen langt bedre i det mindre Templet. Musikalsk har bandet dog ingen problemer med at fylde scenerummet ud.

“Force of the Floating Tomb” satte koncerten igang og Dagon’s hæse Abbath-vokal og guitarspil fyldte rummet. Det er sgu’ imponerende som kun 2 mand kan “larme” på scenen. Ja i forhold til volume glemmer man fuldstændig, at der hverken er en bassist eller to guitarister.

Men i forhold til numrenes diversitet og muligheder for diversitet i sangskrivning, så halter Inquisition slemt på den konto. De kan simpelthen ikke holde en koncert interessant i længden, fordi numrene alle sammen minder om hinanden. Her vinder Fjorsvartnir i længder over Inquisition. Og selvom de to bands måske spiller hver deres stil i black metal, så er Fjorsvartnir’s musik i længden langt mere interessant.

Her sætter Inquisitions mangel på flere instrumenter simpelthen en naturlig begrænsning for bandet, hvis koncert i Templet egentlig startede ud, som noget der kunne være blevet lidt af et triumftog, men som koncerten skred frem  skulle vise sig, at blive mere og mere kedelig. Til sidst var baren altså mere interessant.

7-penta