aphyxion copyI dag udgiver Aphyxion deres længe ventede debut! Tilbage i juni fik vi en snak med drengene blot en time før deres optræden på Copenhell! Enjoy!

I udgiver jeres debutalbum “Earth Entangled”. Et album der efterhånden er blevet set frem til med spænding! I har været en tur hos Jacob Hansen i den forbindelse. Hvordan har hele denne proces været for jer? 

Uha, at være hos Jacob var en hård omgang. ha ha. Vi startede med at lave trommer i august 2013. Det tog et par dage. Og så indspillede vi resten af instrumenterne samt vokal resten af året. Vi havde en ret stor frihed i studiet, så vi behøvede ikke at stresse os igennem processen. Det betød, at vi også kunne være kreative igennem hele forløbet. Så hvis vi fik en idé, havde vi tid til at arbejde på den.

Vi har også brugt meget tid på at ændre og rette i det vi har indspillet. Pladen er blevet fluekneppet netop fordi vi har haft så lang tid i studiet og brugt den frihed vi havde i studiet. Så den er blevet præcis som vi ville have det til at lyde. Og så er Jacob jo så tjekket at arbejde sammen med. Det har været inspirerende!

Hele tiden har han givet os nye idéer. Og sætte motivationen igang. I og med at vi kender ham så godt, har han også fungeret som vores mentor og hjalp os bl.a. med kontakten til Mighty Music. Det har været en konstruktiv proces. Jeg tror roligt vi kan sige, at vi alle har lært rigtig meget af Jacob.

Hvad kan lytterne se frem til på “Earth Entangled” ?

Den består af 10 sange på ca. 45 min. Der er lidt hurtigt og lidt langsomt. Lidt hygge og lidt fee’ melodi. Det er simpelthen bare fee’ hævi’. Og nå ja så er titlen “Earth Entangled.” Her på Copenhell har vi officiel lytning på skiven. Så det er vi spændte på.

Første gang jeg stiftede bekendskab med Aphyxion var da i spillede på Wacken i 2011, efter at have vundet Wacken Metal Battle DK. Hvor er I nu som band i forhold til Aphyxion anno 2011?

Nu skal vi jo udgive vores første fuldlængde og har signet med Mighty Music. Derudover har vi spillet en masse koncerter, hvor vi har fået en helvedes masse erfaring. Så på den måde er vi vokset. Vi er edermandme klar til denne debut. ha ha. 

Der har været meget fokus på vores liveoptræden de seneste par år. Vi har fokuseret meget på at komme ud og spille. På den måde har vi rykket os meget på vores sceneshow. Det håber vi, at folk kan se. Musikalsk har vi rykket os lidt, men det er stadig den moderne thrash/død vi spiller, men generelt har vi som band rykket os rigtig meget. Det er trods alt også et par år siden nu og vi var næsten lige blevet konfirmeret der. ha ha.

Og nu står I så på Copenhell- DK’s største metalfestival. Det er vel heller ikke værst?  

Ej men altså, det er jo en drengedrøm der går i opfyldelse. Vi fik jo denne plads på Copenhell igennem Tak Rock’s bandbattle. Vi havde overhovedet ikke regnet med, at der var en chance for at komme ind. Men det lykkedes. Så forventninger er skyhøje.

Er det så første gang I er på Copenhell? 

Jeg (Michael) har været her før. Som frivillig. Der var jeg bandcare. Her er tjekket, alle er flinke og det er det miljø man kender. Man kender jo stort set alle der er her. ha ha. Alt respekt for de frivillige!

Når albummet udkommer d 1/9 hvad er fremtidsplanerne for Aphyxion? 

Vi er ved at planlægge en tour til efteråret i Danmark. Vi håber også på at komme til Tyskland. Det er vores fokus og det er i hvert fald vores planer. Måske også Luxemborg. Noget af det er allerede blevet booket og andet er på vej!

Vi har haft travlt med at planlægge showet på Copenhell. Så når vi kommer ned på jorden igen efter dette, så kommer vi til at vide meget mere. ha ha.

Det er jeg sikker på vi er mange, der glæder os rigtig, rigtig meget til. Tak for snakken drenge og held og lykke med koncerten om lidt på Pandæmonium!

Cool. Selv tak! Det bliver fee’!