Copenhell 2014Der er idag blevet løftet sløret for en spændende paneldebat, der ligesom sidste år vil kickstarte aftenen til When Copenhell Freezes Over. 

Ny dansk metal er noget der står os på Blastbeast utrolig meget nær. Men hvor meget originalitet kræver det for et nyt dansk band, for at kunne bryde igennem masserne af bands i dagens Danmark?

I panelet:

Søren Weiss (Blastbeast)
Mirza Radonjica (Target/Mighty Music)
Emil Svendsen (Devilution)
Lasse Skov (Essence)
Anders Bøtter (Sort Søndag)

Moderator: Carsten Holm (P6 Beat)

Oplæg fra Copenhell:

Metallens kreative krise

”Man kan med rette spørge, hvor unik nye talenters musik skal være” sådan ca. spurgte Blastbeast på deres facebookprofil sammen med linket til Devilutions kritik af arrangementet, The New Shit Showcase. Spørgsmålet er godt. Faktisk så godt, at det fortjener mere end blot at hænge som et retorisk ét af slagsen. Det fortjener gode svar, tænksomme og tvivlende. Alt, der inspirerer til mere og bedre musik.

For hvordan kan det være, at Danmark er så musikalsk uopfindsomt? Eller rettere, at dansk metal er det? Vores brødre i nord har genrer opkaldt efter sig, imens vi spiller generisk dødsmetal. De udvikler musikken i nye retninger, og vi spiller generisk dødsmetal. Eller firserthrash. Artigt.

Det er jo ikke fordi, at danskere som sådan er visionsforladte. Blandt os er der mennesker der fejrer globale triumfer indenfor æstetiske områder såsom arkitektur, gastronomi, film, mode og design. Men hvorfor ikke også metallen? Udover Volbeat, selvfølgelig. Volbeat viser faktisk, at det kan lade sig gøre, men hvad er det så, at dét band har gjort rigtigt? Men er resten af den danske metals manglende succes overhovedet bandenes skyld eller er det en bagstræberisk presse og ølsalgsfokuserede spillesteder, der sorterer de kreative af dem fra?

Vi håber at se rigtig, rigtig mange af jer på lørdag til When Copenhell Freezes Over til en spændende og forhåbentlig energisk og kreativ debat. Debatten på Ideal Bar ved Vega er fra 17:30 – 19:00!