250MBtilmeldingDen danske udgave af Wacken Metal Battle er tilbage i 2014 og vi på Blastbeast er stolte over i år, at kunne være med til at støtte op om den nye danske metalscene, til denne konkurrence, der sender et band til verdens største metalfestival Wacken i 2014! Læs mere her:

 

TILMELDING TIL W:O:A METAL BATTLE I DANMARK 2014

Så er det nu KAMPBRØLET skal lyde. W:O:A Metal Battle er tilbage i Danmark og deadlinen for tilmelding er lige om hjørnet. DEADLINE ER 14. FEBRUAR.
I som band får her muligheden for, at spille mindst 2 shows foran en jury, bestående af bookere fra danske metal festivaler og anmeldere fra landets bedste rock og metal medier. Dertil giver vi jer som band coaching efter showet og dette af den nævnte jury.
W:O:A Metal Battle er derfor en stor mulighed for jer, for at påbegynde eller udvide et godt netværk til branchefolkene, og naturligvis til nye kollegaer i form af de øvrige deltagende bands.

Ét band er også så heldig, at få muligheden for at komme til Wacken Open Air og stå foran et stort publikum, og der møde rigtig mange flere folk.
Så dette er langt fra bare en konkurrence, men W:O:A Metal Battle er jeres mulighed for et karrierehop.

HVEM KAN TILMELDE SIG?

Alle bands som spiller originalmusik indenfor genrene hård rock og Metal, kan tilmelde sig. De få krav for deltagelse er:
• BANDET MÅ IKKE HAVE EN PLADEKONTRAKT MED ET PLADESELSKAB
• BANDET SKAL KUNNE SPILLE 30 MIN. ORIGINALT MATERIALE.
• ALLE DELTAGENDE BANDS SKAL SPILLE 2 SHOWS TIL INDLEDENDE RUNDER

Der findes i dag en del gråzoner i forhold til hvornår en plade er udgivet på et ”selskab” eller om det er en distributionsaftale ol. Er I i tvivl og ønsker at deltage, så kontakt endelig Livescenen.

Shows er ikke garanteret i egen by/område.
HVORDAN TILMELDER MAN SIT BAND?

TILMELDING PR BREV
I skal indsende en promopakke indeholdende minimum:
– Musik
– Bandbeskrivelse
– Bandbillede

Pakken sendes til:
Livescenen
Christiansgade 11, 1
9000 Aalborg
Mærk konvolutten ”Metal Battle”

TILMELDING ONLINE
Du kan også tilmelde dit band ved at indsende en email til info@livescenen.dk indeholdende minimum:
– Musik
– Bandbeskrivelse
– Bandbillede
Det fortrækkes dog, at modtage tilmeldingen pr. brev.
Skriv ”Metal Battle” i emnelinjen

DEADLINE?
Tilmeldingsfristen er fredag den 14. FEBRUAR kl. 12.00!
Herefter vil man modtage en email om man er kommet med eller ej. Forvent svar kort tid efter deadlinen.

SHOWTIME DATOERNE ER:
17. April Aalborg @ Studenterhuset Indledende runde *
18. April Kolding @ Godset Indledende runde *
19. April København @ Beta Indledende runde **
8. Maj Slagelse @ Badeanstalten Indledende runde***
9. Maj Esbjerg @ Konfus Indledende runde***
10. Maj Aarhus @ Radar Finale ***

* Hatesphere & Crowbar headlining – ** Hatesphere headlining – *** Headlinere tba

JURYEN
Der er to former for jury. Den Lyttende Jury og Livejuryen.
I den danske Metal Battle har juryen altid haft den rolle, at give bands feedback. Næste år vil juryens fokusområde ved bandsamtalerne være booking og PR delen af musikverdenen. Dette gøres ved, at juryen hovedsageligt kommer til at bestå af bookere fra festivaler, og folk fra mediepartnerne. Filosofien bag dette er:
Booking tilgangen: en booker som ser et band flere gange, vil automatisk have det pågældende band højere oppe I tankerne, næste gang der skal hyres et band til en festival. På denne måde, burde det gøre det nemmere for bandene, at komme til fadet i fremtiden, frem de kunstnere som bookeren aldrig har set live.
PR tilgangen: Den anden halvdel af juryen – mediepartnerne, er med i juryen for at kigge bandenes indsendte reklame/presse materiale igennem, og vurdere hvordan bandene præsenterer sig selv. Dette er ofte et problem blandt nyere bands, som ikke ved meget om at sælge sig selv. Så dette, sammen med deres internet sider, vil vi kigge nærmere på og give råd og feedback om.
Der vil også være nogle musikere i juryen, som kigger dette lidt efter i sømmene.

UDVÆLGELSESPROCESSEN
Her vil der i år også være nye veje og tanker, sammenlignet med andre år.
Åben tilmelding: Dette er den gamle måde, og den er stadig gældende. Bands indsender en tilmelding indenfor en bestemt tidsramme, indeholdende musik og pr-materiale. I 2012 var der godt 50 bands der indsendte en ansøgning om deltagelse.
Invitationer: Partnerne i Livejuryen, vil blive tilbudt en ordning, hvor de kan invitere/håndplukke et band til konkurrencen. Dette vil være 2-5 ud af de totale 10 pladser til indledende runder.

Alle bands fra både den ”Åbne tilmelding” og dem som ”Inviteres”, skal alle igennem den Lyttende Jury, før de endeligt kan udvælges til de indledende runder. Denne jury vil også kigge nærmere på PR materialet.