Barricade - TerrorlightDanske Barricade er et af de mest markante skud på den seneste vest-metal tendens i Danmark – og et af de bedre af slagsen! De er nu klar med deres debutalbum “Terrorlight”.Sludget, blueset stoner-rock-og metal er en genre der for alvor rykker rundt, og har gjort det i en årrække snart! Også på den danske scene er der mange bands på den front! Der er de mere etablerede navne Rising og Helhorse, der er de fremadstormende Pet The Preacher og de nyere og lovende navne som Doublestone og Bersærk. Barricade lægger nok i den mere etablerede ende, i form af de allerede har spillet landet tyndt med stærke koncerter – bl.a. på Copenhell i 2012! Så det er med god grund af deres debutalbum “Terrorlight” er længe ventet, og at forventningerne er høje!

Barricade lægger sig stilmæssigt meget op af et navn som Kylesa (og begge bands har også to trommeslagere), bare med mindre psykedeliske tendenser og mere inspiration fra hardcore og punk. Og det passer jo skide godt sammen med deres tunge sumpede riffs, hurtige trommer og et gennemgående groove, der indbyder til nakke-nikning og bajer-drikning!

Specielt vokal ping-pong mellem bassist/vokalist J. Reinhardt’s snerrende growls og R. Heston’s mere rene, dog råbende, vokalstykker. Det er metallisk, punket, sumpet og beskidt!
Specielt numrene “Traitor’s Trail”, “Narcotic Drive” og “The Rage” tæsker løs på lytteren og leverer 100%.
Riffsne holder hele vejen igennem pladen og instrumenteringen fejler heller intet! Det eneste jeg kunne savne på pladen er lidt mere ambition, forstået på den måde, at selvom Barricade er et habilt kort på den danske metalscene, så bringer de desværre ikke just lutter friskhed til sludge-metal genren generelt.

Men gør dét så meget, når øllet flyder og pitten smadrer derudaf? -Nok ikke! Barricade er stadigvæk et af de mere spændende bud på et dansk metalband der nok skal få vist udlandet, at HELE Skandinavien godt kan levere metal i særklasse!

8-penta