air2Airbourne gik Gud og blæste taget af det totalt-pakkede Amager Bio igår aftes. Rock n roll will never fucking die!!

Hold da så lige helt kæft hvor er det godt vi har bands i stil som Airbourne, når nu AC/DC kun kan finde ud af at udgive albums hvert 10’ende år.

Denne aften viste Airbourne at de i sandhed, idag, er de sande mestre af klassisk, monster tight-spillet rock n roll uden nogen som helst former for bullshit. Igennem den i alt halvanden time lange koncert var der ikke ét sekund, hvor energien synes at dale. Tværtimod! Folket var klar. Folket var klar til med åbne arme, at tage imod den reneste form for hard rock man air1overhovedet kan opspore i 2013.

Der skal flere elementer til, for at en koncert kan gå fra at være “ja, det var da egentlig meget godt” til at være decideret guddommelig, som Airbourne altså var igår. Det helt afgørende for den guddommelige koncert er, at sammenspillet mellem band og publikum smelter sammen. Airbourne er konstant i øjenhøjde med sit publikum. Folket kan relatere til bandets tekstunivers, der simpelthen kort og godt handler om at feste og have det sjovt. Og det er altså lige det man kan og vil en lørdag-aften i et udsolgt Amager Bio. Her skal der drikkes bajere, festes og høres rockmusik og Airbourne er simpelthen indbegrebet af alle tre ting.

Når man så samtidig kan se på Airbourne, at de nyder at levere deres rockmusik, som var det det eneste der galt her i livet (hvilket det nok også er for dem), så smitter det også af på publikum, der kvitterede med konstant moshpit, crowdsurfing og fællessang.

Endelig så skal sangene selvfølgelig være der. Hos Airbourne ved man hvad man får. De skruer på ingen måde ned for tempoet, og hvis de så lige engang i mellem gør det, så skal det nok komme op igen med det samme skal jeg hilse at sige!

air3Der blev lagt for dagen med åbneren fra den nye Black Dog Barking “Ready to Rock” inden “Too Much, Too Young, Too Fast” sendte publikum ud i decideret fællessang. Mere moshpit og flere crowdsurfers!

Joel O’Keeffe mestre crowdcontrol på allerhøjeste plan. Og selvom han har prøvet at smadre dåsebajere med hovedet og drukket billig vin utallige gange før, jamen så holder det simpelthen bare. Det er fedt, det er sjovt og fandens underholdende.  Man ved aldrig hvor man har manden for pludselig stod han ude blandt publikum på balkonen og spillede solo. Fremragende!

Og ja til sidst måtte også undertegnede overgive sig til mængden af crowdsurfers og røg i vejret til “Stand Up for Rock ‘N’ Roll”.

Drinking beer, drinking wine – lets have a good time! Og det havde vi så sandelig denne aften i Amager Bio til tonerne af højt, velspillet rockmusik til folket!

10-penta