Kataklysm - Waiting For The End To Come - ArtworkCanadiske Kataklysm skruer op for groovet på deres 11. studiealbum – en uhyre fokuseret plade med masser af slagkraft!

Indrømmet, Kataklysm er ikke et band jeg har fulgt inderligt i mange år, men ikke desto mindre er de et band der så småt er ved at vinde sit indtog i mine regulære rutiner. Deres blanding af velkomponerede, groovede, melodiske og slagkraftige dødsmetalnumre er en regulær oplevelse i hvordan simple virkemidler stadig kan virke utroligt overbevisende.

11. studiealbum “Waiting For The End To Come” er ingen undtagelse. Jeg kommer straks til at tænke på en mere storladen udgave af Six Feet Under og Vader, hvilket hverken skal ses som en dårlig ting eller fornærmelse til førnævnte. For selvom deres ting fungerer for de andre, så bringer Kataklysm en nærmest kosmisk og bibelsk undertone ind i musikken, der er med til at løfte det op i et luftlag hvor kun udødelige og historiske guder kan være med.

Specielt på numrene “Like Animals”, “Real Blood – Real Scars” og afslutteren “Elevate” beviser Kataklysm hvad de er i stand til – nemlig at forene det brutale med det iørefaldende, samtidigt med de forener forskellige skift og elementer der gør, at det aldrig bliver kedeligt.

Det eneste jeg måske savner er et nummer eller to der i endnu højere grad binder den røde tråd på pladen, der gør at man går fra en samling numre til det et decideret værk.

Men alt i alt så har Kataklysm for alvor vundet mit kulsorte hjerte, og nu glæder jeg mig blot endnu mere til at opleve dem i Pumpehuset sammen med Krisiun og Fleshgod Apocalypse d. 10. Februar!

8-penta“Waiting For The End To Come” udgives d. 25/10/2013 via Nuclear Blast