IMG_2358[1]Omsider fristes man næsten til at sige, gæstede svenskernes måske største sleaze rock-navn netop nu, Crashdïet, Danmarks største og vel nok også mest sleazede hard rock klub High Voltage. Det perfekte match må man sige! Og CrashDïet trak da også rigtig mange mennesker til!

Det var første gang jeg skulle opleve bandet i SÅ intime rammer og når man tænker over, at sidste gang jeg så netop dette band var på Wackens hovedscene True Metal Stage tilbage i 2011, ja så var det her VIRKELIG nogle HELT andre rammer!

Ikke at det skulle svække koncerten på nogen måde. Tværtimod fristes jeg til at sige.

CrashDïet er et helt klassisk sleaze band med alt hvad det indebærer. Det er højt hår, sminke i masken og melodiske hard rocknumre. Og for undertegnede så kan alt dette halløj altså godt blive en lille tand for meget. Men så er det heldigt, at lige netop CrashDïet formår, at skille sig ud fra andre bands, der prøver at gå den sleazede vej. Dette gøres ganske simpelt ved, at lave nogle  numre der holder! Nuvel det er ikke hvert nummer der holder en lige høj standart, men overordnet set er CrashDïet musikalsk set et fremragende band – også på live fronten! Særligt numrene fra deres egentlige gennembruds-skive Generation Wild holder helt vildt!

Og numrene fra lige netop den plade fik vi heldigvis leveret i et stort antal denne aften. Lige fra “So Alive” til den forrygende melodiske hardrock basker “Chemical” .IMG_2364[1]

Crashdïets vel nok største “problem” er og bliver vokalist Simon Cruz. Der mangler simpelthen noget kant og noget fanden-i-voldskhed i den vokal. Live er det desværre ikke bedre og det var tydeligt, at manden kæmpede med at ramme de helt høje toner på High Voltage. En god erstatning for tidligere vokalist Dave Lepard er han altså ikke!

Når det så er sagt, så er CrashDïet simpelthen et glimrende liveband, med fed energi, der både holder til de helt store festival-scener og til de helt små og pakkede klubber. Denne aften var stemningen og rammerne perfekt sat til den store fest og lige netop festen var da også sikret med de glimrende udgaver af “Riot in Everyone” og “Generation Wild” !

High Voltage bestod sin prøve ved at afholde koncert med et større band! Lad der endelig komme flere af dem, hvis muligheden er til det mr. D’Amour – og gerne nytårsaften!!!

8-penta