DSC04986Oven på Kreators magtdemonstration, var det blevet tid til at vende snuden mod Orange Scene til en noget anden koncert. Lad os bare kalde det, at vi går fra rendyrket had til hjemmelig hygge. 

Volbeat stod nemlig klar til at tage imod os kl 1. Eller det skulle de i hvert fald have gjort, hvis ikke Rihanna’s pophelvede tidligere på aftenen var blevet forsinket i godt og vel 3 kvarter. Volbeat lod derfor vente på sig.

Men på scenen kom de lokale drenge og startede dejlig tungt ud med “Hallelujah Goat”. Lyden var egentlig overraskende god i forhold til hvad jeg havde forventet og Poulsens vokal stod højt og klart.

“Undskyld forsinkelsen. Vi er meget meget glade for at I har gidet at vente på os, nu hvor bandet før havde problemer med deres playback. Nu er det tid til at spille noget livemusik”” således lød ordene fra den veloplagte Volbeat frontmand, der gav en regulær fuckfinger til hele Rihanna-cirkusset, der udspillede sig på Orange før Volbeat.

Volbeat tærskede solidt igennem sættet og beviste endnu engang, at de i særklasse er et af Danmarks bedst spillende livebands. Jeg savnede bare endnu mere kant og energi. Numrene var udentvivl blevet valgt for at please det store mainstream publikum og der var således flere sing-along-sange med i sættet end hvad godt var. Der manglede sgu lidt nosser i det her. Nosser som jeg ved bandet har og som de i særlig grad beviste på Wacken sidste år. Og med numre som “Lola Montez”, “Fallen”, “16 Dollars”, “Mary Ann’s Place” i træk gik der noget dødvande i koncerten.

Volbeat synes efterhånden, at have lagt den første plade bag sig når der skal udvælges numre til sættet i Danmark, hvilket selvfølgelig er til stor skam for den metalelskende del af publikum og på Orange Scene denne aften var der fokus på hyggen og fællesskabet snare end rendyrket energi.

Helt andre boller på suppen kom der så gudskelov, da Mille – ikke så overraskende – trådte ind på scenen til “7 Shots”.  Og med nye glimrende numre som “The Hangmans Body Count” og “Doc Holiday” viste Volbeat da momentvis den metalliske klasse!

Men alt i alt var det hygge med Volbeat i fadbamse-klubben.

7-penta