downloadHatebreed kom og gjorde hvad de kunne, skulle og måtte. Og dét var lige præcis hvad vi havde brug for!

Hatebreed er et band jeg har oplevet mange har en mening om. Og tit of ofte et det to forskellige meninger der gør sig gældende. Den ene er “aaaaergh sæt den med Hatebreeed påååå!!!” – og så er der fest for alle pengene! Den anden er den mere “arh for helvede, Hatebreed er jo bare en flok talentløse børn der tror de er the shit med en guitar og nogle semisocialistiske core-råb”. Og det er vel fair nok der er delte meninger.

Men uanset hvilken grøft du falder i, så var dette en fest hvor alle var inviteret!

For Hatebreed træder på scenen med en tilbagelænet og punket attitude, der er lige dele metal, hardcore og også lidt 90’er hiphop. Riffsne er simple, dynamikken er ikke original og virkemidlerne er set hos mange. Men når de lander i hænderne på Hatebreed’s tilgang til sangskrivning, så sker der ting og sager.

De har nemlig et repetoir til at kunne bringe hvilket som helst publikum i kog. Undervejs vik fik vi nyere numre som åbneren “Put It To The Torch”, samt den fantastiske energibombe “Honor Never Dies”, den dejligt punkede “Indivisible”, samt den uden tvivl Jeff Hannemann’sk inspirerede “Dead Man Breathing” – Og i den sammenhæng skal de også have stor cadeau for Slayer-coveret “Ghost Of War”, som var en dejlig hyldest.. Men uden at lyde blasfemisk, så var det sgu Hatebreed’s egne numre der skabte størst entusiasme!
Ældre numre som “As Diehard As They Come”, “Straight To Your Face” og den evigt fede afslutter “Destroy Everything” skabte også stor jubel. Hænderne konstant i vejret, en vild pit – og no shit!

Det eneste jeg kunne have savnet var måske et mere konsistent energiniveau. Det startede lidt ud som om hvis man starter med at spille en fodboldkamp uden lige at have løbet et par omgange først. Men da disse små-skavanker var udredet, så var vi overladt til rå hardcore-metal extravaganza i selskab med kongerne af genren. Hatebreed slog ihjel idag! En glimrende måde at starte dagen på, og tak for det!!

9-penta