DSC05046Metallica leverede et varieret set og sejrede nok engang på Roskilde Festivals hovedscene lørdag-aften/nat!

“Det var ikke meningen vi skulle være her, men ved I hvad? Metallica er her sgu alligevel nu, Roskilde!” Sådan lød indgangsaluten fra James Hetfield, da han og resten af Metallica  kl 22.30 sprang bomben på Orange Scene med åbnings-nummeret Blackened, der gik direkte over i “For Whom the Bell Tolls”. Så var vi ligesom igang.

Ingen vidste på forhånd hvad de fire bandmedlemmer kunne finde på denne aften, da koncerten på Roskilde var en engangforstilling i Europa denne sommer.

Metallica har så mange hits at det næsten burde være ulovligt. Det lette valg for bandet er derfor at spille alle disse hits og komme sikkert igennem koncerten. Dette valgte Metallica kun tildels at gøre denne aften.

For til min store (positive)overraskelse var særligt den første del af settet præget af numre, som kun mere eller mindre hardcore Metallica fans kender. Et uventet og overraskende træk af Metallica i festivalsammenhæng, der diskede op med ” Disposable Heroes”, “Carpe Diem Baby” , “I Disappear” og den instrumentale “Orion” blandt alle bandets hits. Der var således noget for en hver smag, hvad enten man er hardcore Metallica fan eller “blot” “Enter Sandman” og “Nothing else Matters”-fan. Vi fik det hele i de 2½ time bandet spillede.

Metallica er på ingen måde verdens mest tight-spillende band, men alligevel har de en tilgang til deres musik og en nerve live, som nærmest er uhørt hos andre bands – ikke bare indenfor heavy metal, men musik generelt.  James Hetfield var uden sammenligning manden i centrum denne aften. Hans kontakt med publikum er rendyrket verdensklasse og gør det med sikker hånd.

Jo Metallica var sgu en oplevelse på årets Roskilde Festival og leverede atter en konge-koncert på Dyrskuepladsen, med alt hvad det hører sig til med krudt, ild og metallisk tungrock!

9-penta