IMG_2021[1]Sol, grill, kolde øl og rock n roll! Dette var opskriften, da Beta inviterede til sommerfest på Amager. Bandsne hed Alabama Black Snakes og Valient Thorr og Anders Bøtter var den top-tunede DJ, der leverede alt godt fra rockens guldalder. 

Vi ser det i stigende grad. Spillesteder som bl.a. Pumpehuset og Beta vælger, at gøre en ellers klassisk koncert til et decideret event, hvor der hygges og grilles. Dette arrangementet på Beta samt deres kommende event Dirty Days Of Summer er i hvert fald en sikker vinder, hvis du spørger de mange fra publikum forleden, der hyggede sig i solen med kolde øl, pool, pulled pork og rock. Det skal vi simpelthen have meget mere af!

Alabama Black Snakes

Alabama Black Snakes fra Roskilde er på alle tænkelige måder, et band der er værd at holde øje med og som support for Valient Thorr IMG_2023[1]leverede de et herligt sæt af bluesbasseret sydstatsrock. Dear lord hvor det dog svingede! Med en nærmest perfekt og meget høj volume blev vi sendt direkte på en tur over til sydstaterne, hvor truckere, letpåklædte damer og slide-guitar er hverdagskost.

Hvor Alabama Black Snakes gør sig bedst er i deres uptempo numre. Her skal særligt sammenspillet mellem trommeslager og guitarist nævnes, for av min hvor det dog svingende fedt denne aften på Beta, til en koncert der kun dalede lidt i intensitet, da et af slange-bandets mere langsommelige og tunge numre, satte en stopper for den ellers forrygende fest de lige havde bygget op.

Alabama Black Snakes var simpelten det rette band på det helt rette tidspunkt denne aften på Beta, og var stilen holdt med uptempo-numre kunne festen være blevet endnu større!

8-penta

 

 

 

Valient Thorr

IMG_2031[1]Beta var solidt pakket, da amerikanerne sendt fra Venus gik på scenen med deres riffbasserede og punkede heavy rock. Klædt i denim fra top til tå var Valient Thorr klar til at sparke heavy rock-festen igang!

Der skulle dog lige gå et par numre før bandet og publikum foralvor kom op i gear. Dette skyldes udentvivl problemer med trommerne og sanger Valient Himself åbenlyse klare irritation over pressefotograferne, der syntes at have taget publikums plads foran scenen i begyndelsen af koncerten. Manden savnede simpelthen at mærke energien fra publikum, hvilket blev tydeliggjort da den langskæggede sanger bad fotograferne om at forsvinde.

Denne energi kom dog så sandelig tilbage og den var gensidig. På trods af bandets lettere gumpetunge start fik de for alvor gang i publikum efter et par numre og det pakkede Beta kogte.

Min seneste koncert med Valient Thorr var ved deres glimrende optræden på Odeon-scenen på Roskilde Festival i 2010. Denne koncert på Beta ender dog med at blive noget federe, og det skyldes udentvivl de intime rammer bandet optrådte i denne aften. Et band som Valient Thorr skal opleves i den svedige, pakkede rockklub med et energisk og svedende publikum. Og svedig det var vi godt nok! Os alle sammen! Publikum som band. Så meget at Valient Himself gentagende gange fortalte os at han smeltede. Det var godt nok hedt!

At Valient himself er en glimrende frontmand kom flere gange til udtryk. Særligt da han delte publikum i midten, kom ud til os og bad os alle om at sætte sig ned, med ham i midten, hvorefter vi begyndte at tage ro-tag. Fed gimmick til et sejt rock-show!

Da bandet takkede af efter godt og vel en time blev publikum inviteret op på Beta’s lille scene, så der kunne tages et stort gruppebillede. Valient Thorr var så sandelig i øjenhøjde med sit publikum denne aften. Beta var den helt rette scene til dette band og det svedige rockshow blev en succes på trods af start-vanskeligheder!

8-penta