DSC05055Der var dømt fælles tur tilbage til de syrede 70’ere da de nye kometer på heavy scenen omsider spillede i Danmark for første gang!

Odeon kl 3.00. Scenen er ligesom sat, det er midt om natten og tid til heavy 70’er doom i bedste Black Sabbath-stil med Uncle Acid and the deadbeats.

Selvom bandet stort set ikke har spillet live før har de 3 albums i sækken. Numrene denne sene nattetime på Roskilde var hovedsageligt lagt på de seneste to udgivelser Blood Lust og Mind Control. “I’ll Cut You Down” fra Blood Lust satte gang i løjerne og så var vi satme også igang skal jeg lige hilse at sige. Og afsted det gik med “Crystal Spiders” , “Death’s Door” og “Poison Apple” og den helt igennem forrygende “Over and over again”, i det bedst tænkelige doomede heavy mood man kan forestille sig!

På forhånd havde jeg frygtet for fremmødet denne sene nattetime. Ville der overhovedet være en eneste sjæl tilbage på denne festivalplads, der efter 2½ time med Metallica ville bevæge sig op, klokken 3 om natten, for at se syret heavy rock? Svaret kan siges kort og kontant: ja, det var der! Fremmødet på Odeon var fantastisk flot på dette sene tidspunkt. Og dette er med til at understrege, at Uncle Acid and the deadbeats ER et af de varmeste og mest hypede navne på heavy-scenen lige pt!

Uncle Acid and the deadbeats er ikke de store eksperter når det gælder kontakt med publikum, og man stod lidt med følelsen af, at man godt kunne have brugt lidt mere energi på scenen. Gudskelov gør deres guddommelige sammenspil i det store hele op for dette. Selvom de ikke har meget liveerfaring at trække på, så svinger det her band så mega sejt, at man simpelthen må tage hatten af.

De af jer der skal se Black Sabbath til november i Forum! GLÆD jer til Uncle Acid and the deadbeats!

8-penta