kvelertak2Norsk sejersdans på den store arena-scene, der ikke så ud af meget efter Kvelertak tog (undskyldt udtrykket) kvælertag, og leverede en fremragende fest med yderst eksplosiv finale!

Kvelertak er et band der er som skudt ud af en raket med 120 i timen! Deres Roskilde-historie bærer også præg af dette! Siden deres Pavilion jr. koncert i 2009 har de spillet anmelderroste koncerter i både Vega og på Copenhell, er blevet signet til Roadrunner Records og står nu igen i dag på Roskilde Festivalen – denne gang på festivalens anden-største scene!

Da de går på scenen denne gang, er det med væsentligt større armbevægelser end førhen! Forsanger Erlend Hjelvik entrer scenen med en stor udstoppet ugle siddende som en hjelm der dækker ansigtet, imens den ustyrligt flabede “Åpenbaring” fra den nye plade “Meir” fungerer som en momentum-opbyggende intro til showet.
Herefter gik endnu en ny sang – den forrygende “Spring Fra Livet” – på og man kunne kun overlade sig til Kvelertak’s charmerende hardcore-inficerede heavy/black metal!

kvelertak1Sættet var dejligt varieret, og tidligt i sættet kom hittet “Mjød” på (faktisk som trejde nummer), så man kunne nemt fristes til at tro at de bruger alle deres skud i bøssen for tidligt. Men næh nej! De har nemlig også numre som “Bruane Brenn”, “Nekroskop”, “Blodtørst”, “Evig Vandrer” og den charmerende “Kvelertak”. Joo givet vis kunne man godt trænge til lidt mere publikumskontakt undervejs, men når 5/6 af bandet vælger at crowdsurde (MED instrumenter) under “Utrydd Dei Svake” som afslutning, og forsanger Erlend ender næsten helt bagerst i pitten og formår at få stillet sig oven på publikum der glædeligt holder ham oprejst til stor stor stor jubel i salen!

Kvelertak er bare så fandens-fucking pikkeme fedt! Så er det sagt!
9-penta