DSC05064De kom de, de slagtede og de sejrede! Sådan skal det gøres når man hedder Ensiferum, kommer fra Finland og spiller forrygende vikinge/folk-metal på Roskilde Festival!

Hverken tidspunkt eller dag var på Ensiferums side, da de gæstede Odeon-scenen søndag kl 12.30. Ikke det mest optimale tidspunkt for et dansevenligt folke-metalact. Men bare det faktum at Roskilde Festival overhovedet havde booket Ensiferum var mere end godkendt!

Bandet er et af de hotteste navne netop nu på vikinge metal-scenen og det vil de nok fortsætte med i rigtig mange år endnu oven på udgivelsen af sidste års glimrende Unsung Heroes.

Fremmødet var dog rigtig stærkt på trods af det tidlige tidspunkt, da bandet lagde ud med ny-klassikeren “In My Sword I Trust” fra førnævnte Unsung Heroes. Bandet optrådte med største selvfølgelighed i bare maver og kilt, et syn mange af Roskilde’s poptøser må have kløjst i drinken over. Kort sagt: det var simpelthen perfekt!

Desværre var lyden ikke den bedste i starten og manglen på særligt keyboard var et mindre problem i begyndelsen af sættet. Dette blev der gudskelov rettet op på og Ensiferum begav sig på togt i hele bagkataloget overfor et yderst modtageligt publikum. “One More Magic Potion” , “From Afar” og “Lai Lai Hei” blev leveret til perfektion og krydret med de nye og mere langsommelige skærringer som “Burning Leaves”fra Unsung Heroes blev vikingernes togt en succes på Roskilde!

Tak for modet til dén booking Roskilde – og gerne mere af den slags, tak!

9-penta