Decay Of Existence Fredagens program var et kvalitetsmæssigt nøk i den helt rigtige retning, og bød udelukket på fantastiske koncertoplevelser!

Det bliver bare ikke federe end det her. Andendagen på Dark Mental Festival var skudt igang, og første band på scenen var endda et band vi her på Blastbeast havde fået æren af at udvælge – nemlig The New Shit-bandet, slam-death drengene fra Decay Of Existence! (læs vores præsentation af dem HER)

Aleg-One: Som det gjaldt dagen før var det lidt samme tilfælde idag – der var ikke et specielt pænt fremmøde til denne koncert fra start af, så os der var mødt op måtte bevæge os op foran scenen, hvor Decay Of Existence var gået på til en intro lavet fra Sovereigns tale til Shepard i Mass Effect 1 (man er vel lidt en nørd når man har styr på den slags..). Decay Of Existence udtrykkede lidt deres skuffelse for det haltende fremmøde, men vi ku jo godt nå stadig at holde en fest! Og det gjorde vi!

Decay Of Existence spillede super tight og brutalt, og for helvede hvor er frontmand Jack’s vokal bare noget af det ondeste jeg nogensinde har hørt – plus når manden er tæt på at være en kæmpe gør det ikke mindre frygtindgydende! De her drenge er noget jeg glæder mig utroligt meget til at opleve igen, da det var en virkelig fed oplevelse! Hvad kan en fyldt sal så ikke gøre for dem? Der krydses fingre når de skal præsenteres i vores The New Shit showcase i slutningen af året!

Weiss: Uh yes! Decay Of Existence. Hvad kan siges som ikke Alexander allerede har sagt? Herligt svingende tung slamdød. Med go teknik over hele linjen. Der blev spillet tungt! Rigtig tungt! Og på trods af en lidt irriterende feed i lyden var det en formidabel start på dagen.

Aleg-One: Da interviewet med King Of Asgard skulle i hus var der desværre ikke nævneværdigt meget tid til at se Lily & The Wicked Strings optræden med deres symfoniske metal! Men Atius var derimod næste band på scenen, og det var et glædeligt gensyn!

Sidst jeg fik æren af at opleve Atius live var til Anti-X-Mas Bash i Pumpehuset i December, hvor deres optræden var præget af dårlig lyd og tekniske problemer. Det var der intet af idag, og de havde endda fået et ganske hæderligt fremmøde i salen også!

Atius spiller black metal i bedste Immortal-stil, med fede riffs, isnende kold vokal samt melodiske passasger der går lige i den sorte sjæl! Hvor var det dog befriende at se en så fed optræden med dette band, da jeg ikke havde de største forhåbninger til dem efter sidst – specielt i kraft af at deres debutplade “Gods Of Science” er så fed som den er! Folk omkring mig lod også til at nyde deres optræden til fulde, og de modtog et fortjent bifald da de gik af scenen igen!

Weiss: Første gang jeg oplevede Atius live var ligeledes til Anti-X-Mas Bash i Pumpehuset. Og ligesom Alexander også nævner så var det bestemt ikke en koncert uden tekniske problemer. Dårlig lyd og det smittede af på bandet. Derfor var det også med stor forventning at jeg så frem til at opleve bandet igen. For de kan sgu deres kram. Isnende kold black metal med en go portion rock n roll ind over er hvad Atius gør. Og de gør det rigtig godt. Lyden var meget bedre denne dag ligeså var fremmødet. Så alt i alt var det en bund solid koncert!

Aleg-One: Dagens første melodiske indslag, Aarhus-heavy-bandet Momentum, skulle nu stå for at spille os varme igen. Det var der ikke så mange folk igen der tog til sig, så de kæmpede lidt en brav kamp om at holde festen igang! Men fest fik os der blev så også! Den ene heavy metal-basker efter den anden blev liret ud over scenekanten med stor overbevisning og masser af talent! Dejlig koncert fra et yderst talentfuldt band!

MomentumWeiss: Endelig var det blevet tid til Momentum. Det er efterhånden et stykke tid siden jeg fik deres nyeste EP ind ad døren og siden er den faktisk blevet spillet rigtig meget på anlægget. Og indrømmet, old school heavy metal er en af mine foretrukne genre. Derfor var det også en stor glæde at se, at Momentum var på årets program, for deres EP “A World in Ruin” er i sandhed en konge-udgivelse. Til koncerten på Stengade fik vi serveret en go portion af EP’en samt nogle nye numre. Særligt nummeret “Collision” fanger mig. Melodisk og riffstærkt! Jo det holder. Det var desværre ikke helt hvad man kunne sige om Troels Rasmussens voka,l der i livesammenhæng denne aften synes en anelse rusten. Han havde simpelthen svært ved at nå de høje toner, når der ikke gik falset i den. Lidt ærgerligt for det samlede udtryk. Men de her gutter kan have noget stort på vej!

Aleg-One: Vi skal blive i det melodiske, for det næste band var det progressive heavy metal (med mere) band Defecto! Defecto har for nyligt vundet prisen som bedste metal navn til Underground Music Awards, over bands som Essence, Invisius og Rapid Dominance, så forventningerne til at se hvad bandet har at byde på var selvfølgelig høje!

Defecto har det fedt på en scene, det er der ingen tvivl om. Energien smitter også af og man får nemt et smil på læben ved at opleve de her drenge live. Dog kan jeg ikke lade være med at tænke at bandet måske prøver lidt for meget.. Det er tit når det blev ekstra ambitiøst, som når guitarist begyndte at slå på trommerne også, at der gik rod i den, hvilket fik dele af showet til at halte en smule. Men alt i alt var det en positiv oplevelse fra et talentfuldt band, der måske ikke har fundet sig selv helt endnu. Den ene prog-basker efter den anden blev spillet med høj præcision og indlevelse – god oplevelse!

Weiss: Halte siger du?! Nej, nej, nej. Defecto stod for mig som fredagens absolutte højdepunkt. Dette band udviser en tårnhøj professionalisme og en sangskrivnings-kunnen der sidder lige i skabet. Deres lyd kan bedst kendetegnes som en mikstur mellem klassisk Threshold og Evergrey, skønt de har en noget hårdere kant med Nicklas Sonne’s growl. Musikken er teknisk veludført og særligt bandets guitarist Frederik Duus Møller er udentvivl en af festivalens bedste. Der er simpelthen styr på det over hele linjen og Defecto sejrede klart denne fredag!

Aleg-One: Melo-død bandet Faithful Darkness fra Sverige er ikke et band jeg har kendt før i aften, og det var lidt med lave forventninger og høje forhåbninger da bandet skulle til at gå på scenen. For svensken har sgu godt tag på melodisk dødsmetal, det må man give dem! Men.. Hvorfor har jeg så aldrig stødt på Faithful Darkness? Nå, det måtte komme an på en prøve!

Og jeg skal da ellers love for de her gutter blev modtaget med kyshånd! Allerede fra første tone stod det klart at det her skulle blive en af aftenens største fester, og festivalens første par mosh-pit kom da også igang.. Og ellers stod den bare på solid headbanging fra hele salen, imens bandet ikke kunne takke os nok – vildt nok!

Weiss: Vildt og vildt. Jeg synes det virkede en anelse for rutinepræget denne aften med Faithful Darkness. Og deres lyd er efterhånden så klassisk som svenske kødboller og potatismos, at det ikke kan få mig helt op at ringe mere. Jo det var velspillet og der var gang i frontrækkerne. Men deres melodiske touch på dødsmetallen fangede mig på ingen måde denne aften, hvilket nok i bund og grund skyldtes Defecto’s sans for store melodier, der efterfølgende hos Faithfull Darkness virkede alt for kedeligt.

Aleg-One: Moonloop fra Spanien, der spiller en blanding af progressiv død med lidt black metal og lidt af hvert inde over, var næste band på scenen. Og jeg skal ellers love for at bandet lyder lige så eksperimenterende som musikstilen antyder. Det var virkelig fedt med noget variation, og de spiller fanme godt – så der er ikke noget at sætte en finger på her! God oplevelse med et band jeg helt sikkert skal checke lidt mere ud med!

Weiss: Skal fylde dunken med en Nørrebro-klassiker: kebab!

Aleg-One: En af festivalens helt store opdagelser, og et navn der vægter tungt i metal-blogosfæren for tiden, er uden tvivl de svenske vikinger fra King Of Asgard! De ligger i nemlig i fin tråd med bands som Amon Amarth, Bathory, Unleashed og ja, you get the picture! Så det er ikke for sjov at forventningerne til denne koncert var utroligt høj!

Og jeg fik da også sammen med resten af gutterne sikret en plads oppe foran scenen til det der skulle vise sig at være rendyrket magtdemonstration fra et undergrundsband! Hold da op! Jeg vil næsten ikke sige for meget, udover at hvis man er til de førnævnte bands jeg skrev, så hold øje med King Of Asgard!

Weiss: Et bevis på et herligt varieret program er det så sandelig med King Of Asgard. Et af de nyeste skud på stammen af svensk vikinge metal. At Dark Mental Festival booker dette band IMG_1534[1]er derfor lige i skabet. Og for pokker da hvor jeg dog glædede mig til denne koncert. Deres første koncert i Danmark og i kølvandet på deres nyeste udgivelse – den glimrende  “…To North”. Der blev lagt solidt ud med åbneren fra den nye “The Nine World Burns” og efterfølgende gik det i bedste vikinge stil lige indtil…. Ja lige indtil bandet fik at vide, at de pga tidspres måtte kappe to-tre numre af deres hovedsæt. Det er simpelthen bare ikke i orden for et band, der for første gang spiller i Danmark og som der var en masse der havde set frem til! Så lader man dem sgu spille færdigt. Ærligtalt så følte man sig altså snydt. Og alt respekt til Iniquity, der var aftenens hovednavn, men dem har man altså haft mulighed for at se overalt i Danmark i den seneste tid. Jeg ville derfor langt hellere have haft et fuldt set med King of Asgard. Her tænker jeg altså mere end de ca. 20-25 min bandet spillede. Øv!

Aleg-One: fredagens hovednavn Iniquity gik på til god modtagelse i en godt fyldt sal! Danmarks nok mest succesfulde dødsmetalnavn er da heller ikke en ting der skal kimses af på nogen måde, og magtdemonstrationen der foregik på scenen står som et strålende eksempel på hvorfor der netop har været stor efterspørgsmål og hype omkring deres genforening!

Martin Rosendahl i front var i fantastisk humør denne aften og langt mere udadvendt end de sidste par gange jeg har oplevet ham med Corpus Mortale – en ting der løftede koncerten væsentligt højt! Og med dét at Corpus Mortale altid er en fed oplevelse, siger ikke så lidt i den sammenhæng!

En anden profil jeg hæftede mig ved på scenen var trommeslager Jesper Frost Jensen. For hold da kæft det er en dejlig ting at der findes så dygtige trommeslagere i Danmark! Stor respekt herfra! Godt og vel en times brutal og teknisk dødsmetal fik vi serveret før drengene gik af scenen og blev kaldt tilbage til et lettere improviseret ekstra nummer. Sympatisk, professionel og hæsblæsende koncert!

Weiss:Hæsblæsende var koncerten med Iniquity bestemt. Og som Alexander skriver, så hæfter jeg mig også ved musikernes utrolige professionalisme og tekniske kunnen. Det her er, som mange af jer sikkert allerede ved, dødsmetal på allerhøjeste plan.  Koncerten på Stengade bekræftede én gang for alle, at Iniquity er noget af det fineste dødsmetal Danmark nogensinde kommer til at levere.