jeff-hannemanOrdet “SATANS OSSE” er vel det der bedst kan betegne den følelse der netop nu går igennem mig. Igår døde en af metalscenens allerstørste ikoner. Slayer’s guitarist og sangskriver Jeff Hanneman. Leveren satte ud i en alder af bare 49 år. 

Tilbage i 1982 var Jeff med til at danne Slayer sammen guitarist Kerry King, vokalist Tom Araya og trommeslager Dave Lombardo.

I 1983 udkom Slayers første fuldlængde “Show No Mercy”. Her var Jeff Hanneman komponist på så klassiske og legendariske hits som “The Antichrist”, “Die By The Sword” og   “Black Magic”, som den dag idag stadig er fast inventar i bandets setlister.

i 1986 udkom bandets vel nok største album nogensinde. En milepæl ikke bare i thrash metal, men på metalscenen generelt. Legendariske Reign in Blood. Også her var Jeff Hanneman manden i front, hvad angår sangskrivning. Han var manden bag “Postmortem ” Altar Of Sacrifice,”  “Angel of Death,” og den altoverskyggende klassiker “Raining Blood”

Min egen personlige Jeff Hanneman favorit komposition kommer med “Seasons in The Abyss” fra 1990-udgivelsen af samme navn. Her viser Jeff til fulde hvor dygtig en sangskriver han egentlig er. Det skal ikke bare kun gå hurtigt og brutalt . Velovervejet dynamik og melodier var nemlig også en vigtig del af Jeff Hanneman’s sangskriver-kunnen og det bevises til fulde på Seasons in The Abyss.

I aftes tikkede nyheden ind:

“Slayer er fortvivlede over at meddele, at deres bandmedlem og bror, Jeff Hanneman, døde omkring 11:00 i morges i nærheden af ​​sit hjem i Syd-Californien. Hanneman befandt sig på et lokalt hospital, da han var udsat for leversvigt. Han efterlader sin kone Kathy, sin søster Kathy og sine brødre Michael og Larry og vil blive stærkt savnet”.

De sidste par år var Jeff Hanneman ude af Slayer pga en farlig kødædende virus Nekrotiserende Fasciitis, der nær havde kostet hans arm, pga. et edderkoppebid. Han var dog i bedring og du og jeg ventede sådan set bare på, hvornår han omsider ville vende tilbage til Slayer igen. Dette sker desværre aldrig.

Jeff Hanneman vil blive savnet på metalscenen. Med alt fra hans knusende soloer, ikoniske benskinner, hans Oakland Raiders’ trøjer og altoverskyggende sangskriver-kunnen.

R.I.P Jeff Hanneman – og så tror jeg lige vi må få knappet en Heineken-øl op til ære for en sand mester!