king-of-asgardKing of Asgard er et af Sveriges nyeste bud på et fremadstormende viking-metal band, som vi er helt sikre på man kan forvente en masse af i fremtiden. Bandet har udgivet to albums “Fi’mbulvintr” og “… To North” og er altså nu klar til at spille deres første koncert i Danmark på Dark Mental Festival. Her fik vi en snak med bandet.

Lad os starte med begyndelsen, så potentielle nye fans kan komme med på King Of Asgard-vognen. Hvornår og hvordan begyndte bandet? 

Vi startede tilbage i 2008 Karsten Larson (trommer), og jeg (Karl Beckmann, vokal og guitar). Planen var lidt at starte op fra hvor Mithotyn (Karsten og Karls tidligere vikinge/black metal band) sluttede, og give det hele en ny drejning i musikken og udvikle det fra der. Der var egentlig som sådan ingen plan i starten, andet end at vi bare skulle spille. Spille den type musik som vi altid har elsket og det er primært 90’er metal.

Når jeg lytter til jeres musik, så fornemmer jeg en stor inspiration fra den skandinavisk folkemusik?

Helt klart. Det er svensk eller ja – generelt nordisk folkemusik og så metal selvfølgelig. Helt bestemt gamle metalbands som Bathory f.eks. Vi prøver at fange deres stemning fra tidligere. Og så selvfølgelig med det faktum at King of Asgards konceptet er folkemusik, vikinger, vikingeskibe osv. Det kommer egentlig ret naturligt at mikse alle disse elementer.

Ja og hvorfor er det så egentlig at den nordiske mytologi er et så inspirerende område at skrive musik på?

Det er tidløst. Der er så mange historier og er en del af vores fortælling. Det er let og meget interessant at gå til, da vi altid får en masse at vide, igennem disse mange historier.

“…To North” jeres andet album udkom sidste år. Er der tale om et konceptuel album?

Oh, det er ikke et koncept album. Det er et ret bredt album vil jeg sige. Det hele omhandler mytologien og er meget inspireret af de områder hvor vi bor og de miljøer hvor vi kommer fra og har vores dagligdag osv. Du ved, hele denne fortælling kommer naturligt fra miljøet, hvor vi arbejder og sover. Vi bor faktisk klods op af historien.

“… To North” er produceret af Andy Larocque (King Diamond-producer) ligesom jeres første album “Fi’mbulvintr”. Har han været i stand til at bringe nogle nye input til jeres lyd?

Først og fremmest er han jo en legende. Egentlig har vi altid numrene skrevet inden vi skal i studiet og han kommer stort set kun med nogle små idéer. Vi har arbejdet med ham før Karsten og jeg, så han kender os rigtig godt, så han ved hvad vi vil have. Jeg tror egentlig ikke at han kan lide vores måde at skrive på, da han ikke får mulighed for at komme med så mange inputs ha ha. Ellers er han, omvendt, rigtig glad når vi kommer og han så bare kan sige: “Ah, det er jer igen – I ved jo lige præcis hvad i vil have.” ha ha. Men selvfølgelig hjælper han os hele vejen igennem processen. Og så er man  jo vokset op med de gamle King Diamond plader, der er produceret af Andy.

I har udgivet videoen til nummeret “Nine World Burns”. En utrolig flot video, hvis I spørger mig. Hvad ønsker I at vise med denne video?

Det lyriske tema er baseret på jordens undergang Ragnarok. Videoen viser det som sådan ikke så meget. Men der er en masse flotte skud med eksplosioner og ild der gerne skulle vise jordens undergang, ha ha.

Metal med vikinge og folk-temaer synes at opnå en stigende og større popularitet rundt om i metalmiljøet idag, med bands som Amon Amarth og Ensiferum som nogle af de helt store på scenen. Hvad tror I denne popularitet skyldes?

Først og fremmest er det et sejt område. Hmm, det er også et appellerende musikalsk område, da det er nogle tekster alle metalfolk kan forholde sig til. Død og ødelæggelse. Det er let at skrive om og det er altid appellerende, ha ha. Og så det faktum at det er tidløs. Jeg tror aldrig disse temaer “goes out of fashion” som man siger. Vikinge-temaerne har været i metalgenren siden begyndelsen af 90’erne. Og vi valgte det ikke fordi det boomer nu, men fordi vi bare godt kan lide at spille hvad vi gør.

Har I nogle fremtidige planer – et nyt album måske?

Ja, vi er startet på nye sange. Vi har øvet en del på dem, og det vil vi fortsætte med. Og så er planen at vi vil begynde at indspille igen om et lille års tid fra nu. Vi skal dog lige slå fast, at intet studie er booket endnu. Men det er bestemt to planen. Der er gået to år mellem de sidste optagelser og nu er det tid igen.

Spændende, det ser vi frem til – I øvrigt må dette her vel så være første gang i spiller i Danmark? 

Med det her band er det! Nogle af os har været i Danmark før, hvor vi spillede på en lille klub i Næstved for 15 år siden, ha ha. Headlineren dengang var sjovt nok også Iniquity (Iniquity er også headliner på Dark Mental Festival samme dag som King of Asgard) . Jeg mener det var tilbage i 1996. Så det må siges at være retro, ha ha.

Med disse ord siger vi farvel og tak for snakken med de svenske vikinger King of Asgard og nyd så lige dette herlige nummer.