uncleOh ja, det forgiftede familiemedlem er tilbage med deres tredje album. Mind Control hedder udgivelsen og det forstår man egentlig godt når man lytter til udgivelsen. 

Uncle Acid and the deadbeats er endnu et band i rækken af syre/stoner/doom/heavy-rock der i disse år skydes afsted af Rise Above records (selv samme selskab der huser/husede bands som Electric Wizard og Ghost).

Uncle Acid and the deadbeats ligger sig også solidt som en krydsning mellem netop Electric Wizard og Ghost. Med sine på en gang utrolig rå og tunge slut 60’er/70’er-lyd, men samtidig også ganske melodiøs. Mind Control er ingen undtagelse.

Hvor den forrige udgivelse Blood Lust måske var en mere åben og på sine punkter “glad” heavy rock udgivelse,  trækker Mind Control i den grad i den modsatte retning. Riffsne er ofte meget tunge, og doom-inspirerede og kendetegnet for hele denne udgivelse er, at riffsne i hvert nummer gentages igen og igen i en nærmest hypnotisk dynamisk opbygning. På den måde passer Mind Control som titel ufattelig godt. Det her er syre rock, det er stenet og det er så tæske sejt!

Uncle Acid and the deadbeats siger selv, at en af deres helt store inspirationskilder i sangskrivningen er Charles Manson. Og det bliver der bestemt heller ikke lagt skjul på på Mind Control. Jeg vil faktisk gå så langt som at sige, at hvis der fandtes et soundtrack på den mands liv og handlinger så må det simpelthen være Mind Control både hvad angår lyden og tekstuniverset.

Musikkens nærmest hypnotiske effekt på lytteren bliver blot forstærket af tekstuniverset og titler som: “Mind Crawler,” “Desert Ceremoney”, “Evil Love” og den klokkeklare “Follow the leader”. Kender man bare lidt til historien om Charles Manson vil man vide hvad jeg mener.

I alt indeholder denne udgivelse 9 numre, der hver og en er bygget op om det simple men samtidig også uhyre effektive skellet. Numre der alle er bygget op af guitarriffs, der gentages flere gange i træk og på toppen af musikken ligger K.R. Starrs gennemsyrede vokal.

Uncle Acid and the deadbeats bliver en af årets helt store koncerter på Roskilde og jeg er sikker på, at det er et band der vil vokse sig rigtig, rigtig store indenfor meget kort tid. Den her udgivelse er i hvert fald et solidt skridt i den retning!

Læs i øvrigt vores helt friske interview med bandet her  

8-penta