IMG_1540[1]Der var linet up til det helt store metalbrag på Amager Lørdag-aften. Både Amager Bio og Beta var i samarbejde med Sort Søndag, klar til at byde metalfolket velkommen til flere forrygende koncerter. Størst af dem alle var dog koncerten med de amerikanske thrashere OverKill!

Pga min yderst stramme tidsplan grundet pendling mellem Stengade og Amager Bio denne aften, kom jeg desværre for sent til Electric Hellride’s åbning af aftenen. Jeg fik dog set deres afslutningen og der så det bestemt ud som om bandet havde en herlig aften. Der blev svedt og udvist fed energi fra scenen.

Men nu til aftenens største navn!

Aftenens hovednavn – OverKill – var endelig på besøg i Danmark igen. Og for helvede hvor var de dog savnet, da de endelig stod lige der på scenen. Min seneste planlagte koncert med OverKill blev bogstaveligtalt skyllet ud. Det var på Wacken og mit telt var lige inden koncerten blevet oversvømmet af et voldsomt skybrud. Men nu fik jeg så endelig muligheden igen!

Koncerten blev skudt igang med “Come and Get It” fra deres nyeste udgivelse “The Electric Age”. Efter dette nummer står det alleredeIMG_1559[1] hurtigt klart, at OverKill er og bliver sande konger af denne genre (de der såkaldte big 4 bands kan hver og én godt pakke sammen ved siden af det her!), hvorfor det dog også er uhyre ufortjent, at de ikke har fået en langt mere anerkendt status.

Amager Bio koger over, da OverKill for alvor sætter strøm i os alle. Bobby og co. udviser en energi, selv unge håbefulde metalbands kan skyde en lang pil efter og måske aldrig nogensinde opnår – og så er bandmedlemmerne i OverKill altså oppe i 50’erne! Jeg tror aldrig jeg har oplevet et så hårdtarbejdende band på en scene før. Det her kære venner, var simpelthen en lektion i hvad metal egentlig er for en størrelse. Det skal være højt, teknisk velspillet og så for alt i verden skal energien være i top. For hvad er metal uden energi? I hvert fald ikke metal!

Setlisten var perfekt afbalanceret mellem deres ældre bagkatalog og deres nye, og numre som “Old School” , “Electric Rattlesnake” og en forrygende udgave af “In Union We Stand”  fik samtlige hænder i vejret hos publikum, der alle kvitterede med flere store applauser til bandet mellem hvert nummer. Er der i øvrigt nogle der har sagt hvor pisse fed “Who Tends The Fire” er live?

Hvad skulle egentlig forhindre mig i ikke at uddele topkarakter til mesterlige OverKill denne aften? …….. Intet!

10-penta