UncleVi er super glade for at have fået et interview i hus med det nye Roskilde-aktuelle engelske heavy rock band Uncle Acid and the deadbeats! Bandet er først begyndt at spille koncerter for et par uger siden og Danmark har derfor stadig deres første  koncert i vente, som jo altså bliver på Roskilde Festival til sommer. Læs her vores interview med Uncle Acid! Bandet som Metal Hammer UK har kaldt årets okkulte navn!

Med ganske få ord, prøv at beskriv jeres musik for første gangs lyttere.

Uha. Det er heavy, fuzzy, psychopathic rock til gade-kryb og alle de udbrændte!

Uncle Acid and the deadbeats er et vanvittig blæret navn synes jeg. Hvordan kommer man lige op med det?

Jeg tog det fra Rusty Day af bandet Cactus, der havde et band kaldet Uncle Acid and the Permanent Damage band.

At kalde jeres musik for retro-orienteret vil vel ikke være helt forkert. Hvad er jeres største inspirations kilder når I skriver jeres musik? 

God musik og gode film. I begge tilfælde har det en tendens til at betyde “old stuff”. Sabbath, The Stooges, The Beatles. og ja, jeg kunn faktisk blive ved. Inderst inde skriver jeg bare den musik, som jeg selv ønsker at høre.

Hvordan og hvornår begyndte I at kunne mærke, at tingene for alvor begyndte at rykke for Uncle Acid and the deadbeats?

Jeg ved det egentlig ikke. Jeg tror bare det var en tendens der skete lige pludselig. Jeg tror tingene begyndte at rykke for alvor efter vi udgav Blood Lust. Så begyndte det at tage fart for alvor. Egentlig så tror jeg bare, at en masse mennesker bare godt lide den musik vi laver. Dog vil der altid være et par “posers”, der kun synes vi er interessante, fordi vi er det nye der sker i undergrunden, og at de kendte os før alle andre og alt det pis, sådan vil det altid være.

Horror-genren synes at være en af jeres vigtigste emner når I skriver musik. Hvad er det horror gør så godt for Uncle Acid and the deadbeats?

Jeg kan godt lide atmosfæren og spændingen. På mange måder er det den samme følelse jeg får, når jeg ser en god film noir, som er en anden af mine favorit genre.

Ja og I omtaler jo også jer selv som “Psychomania”?

Først og fremmest er det en kanon film! Men bortset fra det repræsenterer det ord “komplet vanvid” for mig.

I spillede jeres første officielle koncert forleden i Londons Garage. Hvorfor har det taget så lang tid for jer at komme fra studiet og ud på scenen? 

Ganske simpelthen fordi vi ikke har nok bandmedlemmer. Og så er en masse af de ældre sange svære at udføre i livesammenhæng, så vi ikke havde mange sange at vælge imellem. Slet ikke nok til endda at kunne lave en hel sætliste. De blev skrevet som studienumre snarere end livenumre. På det nye album er arrangementerne meget lettere at spille i en live opstilling.

Og showet gik godt?

Selve showet gik godt, og folk syntes at nyde det … Det gjorde vi helt bestemt! Der var rigtig mange mennesker. Dog havde en masse mennesker temmelig latterlige forventninger. Jeg tror et par af dem troede vi ville komme ud på scenen iført masker og udføre sataniske ritualer scenen og have store lasere placeret overalt eller sådan noget pis. På den måde er det rigtig godt, at folk ved hvem vi er og hvad vi laver på scenen nu.

Jeres album nr 2 “Mind Control” udkommer inden jeres koncert på Roskilde. Hvad kan folk forvente fra jeres nye plade – samme stil og feeling som på Blood Lust?

Nej, det er helt klart en anden feeling end den var på Blood Lust. Man kan sige, at vi på Blood Lust allerede har lavet en plade der lyder som den, så der er ingen idé i at kopiere den. Jeg synes det er et mere varieret album i forhold til stil. I bund og grund skal folk bare lytte til det og komme med deres egne meninger, i stedet at lytte til mig eller sammenligne det med noget, vi allerede har lavet. Den bør stå på sine egne ben.

Tusind tak for interviewet Uncle Acid! Vi glæder os rigtig meget til at opleve jer på Roskilde Festival til sommer.

Vi ser virkelig frem til det! Vi vil bare komme forbi og spille vores musik uden hverken hype eller bullshit!

Uncle Acid and the deadbeats spiller en få række festivalshows til sommer, her i blandt Download Festival i England og Hellfest i Frankrig og så altså også vores egen Roskilde Festival