free-fall-power-volumeSvenske Free Fall er seneste skud på stammen hvad angår svensk hard rock i nye klæder. De har netop udgivet deres debut Power And Volume på tyske Nuclear Blast og har senest givet koncert i Danmark sammen med Graveyard i Amager Bio. 

Vi har fået en kort snak med guitarist Mattias Bärjed om hvad det vil sige at blive signet på et så stort selskab på et så tidligt stadie og om deres koncert i Amager Bio.

Først og fremmest beder jeg Mattias introducere Free Fall for alle i Danmark der endnu ikke kender til dem.

Ja, vi startede i 2009. Det var sådan set første gang, at vi spillede sammen som Free Fall.

Jeg har kendt Jan Martens (bas), da vi spillede i The nymphet Noodlers, før jeg tiltrådte The Soundtrack Of Our Lives (TSOOL). Ludwig Dahlberg (trommer) spillede i International Noise Conspiracy og vi lærte hinanden at kende, da han var med som stand-in trommeslager på en TSOOL amerikansk tour for nogen tid siden. Kim Franson (vokal) var den sidste mand, der kom ombord. Vi mødtes under en filmproduktion, og vi har siden holdt kontakten fordi vi følte, at Free Fall simpelthen skulle realiseres.

Vi spiller den musik vi elsker og “Power & Volume” er et stempel af Free Fall, der viser vores kreativitet i øjeblikket.

I siger selv I står for “Freedom Rock” – hvad betyder dette ord for Free Fall?

Det handler om at give slip og miste os selv i den musik vi udfører. Vi ønsker at overføre denne vitale energi til vores lyttere.

Power & Volume er jeres debutalbum og også jeres første udgivelse på Nuclear Blast. Hvad betyder en signing hos Nuclear Blast på sådan et tidligt tidspunkt for Free Fall?

Det er en sund situation. NB er meget støttende og gør et stort stykke arbejde på os. Det er en fantastisk følelse at vide, at Free Fall er spredt over hele verden på et så tidligt tidspunkt som et band.

Power & Volume er en meget rå og direkte hard rock udgivelse i sin produktion.

Ja, albummet er tæt på den måde, at vi lyder levende. Det er lige præcis den slags produktion, vi ønskede for Power & Volume. Vi ønskede ikke at rode rundt i bandets lyd med alle unødvendige ingredienser. Overdubs blev holdt på et minimum.

Free Fall synes at være en del af en nærmest uendelig voksende hard rock bølge, der finder sted i Sverige i øjeblikket med bands som Graveyard, Bullet, Ghost og Enforcer. Er Sverige simpelthen verdens mest hårdt rockende nation eller hvordan fortolker du denne form for “trend” på den svenske scene? 

Det er en god tradition for hård rock i Sverige og af en eller anden grund sker der netop nu en form for synkronisering  med os og de bands som du nævner ovenfor. Vi får anerkendelse. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg gætter på, at vi alle bare spille den musik vi elsker, og det kommer så ud til flere og så kan folk jo lide det, og kan forholde sig til det.

I øjeblikket er du på tur med Graveyard. Hvordan har turen været hidtil, og kan du huske noget særligt fra den danske koncert i Amager Bio?

Det er fantastisk at spille med Graveyard. Det er perfekt for os, da vi har fået rigtig mange positive reaktioner på disse shows. Jeg nød virkelig at spille Amager Bio. Jeg kan virkelig godt lide scenen og koncertrummet. Jeg var glad for at se så mange mennesker, der formentlig ikke havde hørt os før, men som alligevel råbte Free Fall. Jeg er en stor Gasolin fan, så jeg var glad for at spille på den samme scene som Søren Berlev (trommeslager i Gasolin) havde spillet med sine Gas shows.

Graveyard synes at være et perfekt match for Free Fall. Kan du få inspireret af hinanden på en sådan tur?

Jeg får et kick ud af at høre dem live, og jeg tror, vi passer meget godt sammen. Der er ingen tvivl om, at jeg hellere end gerne vil spille så meget som muligt sammen med Graveyard.

Når denne tour er overstået har i vel en masse planer for fremtiden? 

Ja, vi har datoer i Sverige og Norge nu og efterfølgende skal vi på en europæisk turné med Witchcraft og Orchid. Og til sommer skal vi helt sikkert på festivaler.

Her på blastbeast.dk glæder vi os rigtig meget til at se hvad fremtiden bringer for Free Fall!

Mange, mange tak til Mattias Bärjed for at deltage i et interview