volbeatFemte udspil, en ny amerikansk verdensklasse guitarist og et nyt indspilningsstudie. Det hele lyder som en ny og forfriskende cocktail og det er det som sådan også hos Volbeat på Outlaw Gentlemen & Shady Ladies.

Når det så er sagt, ja så er Volbeat nu engang Volbeat og de har den lyd de nu engang har. Det kan man ikke ændre på og hvorfor skulle de egentlig også det, når denne lyd har kunnet give dem en headliner tjans på Wacken i 2012 og Hellfest i 2013? Der bliver som altid mikset godt og grundigt med lige dele hard rock, metal, punk, rockabilly og alt i mellem.

Det første der falder mig ind er hvor godt den her skive egentlig lyder. Det har været et fornuftigt valg at lade Rob Caggiano stå side om side med Jakob Hansen for at give dimensionerne i musikken et godt og nyt (western?!)indspark og ja godt det lyder denne produktion eddermandme. Guitarene er tykke og massive og trommerne er dejligt tørre. Samtidig har Rob tilført en helt ny lyd til bandet – nemlig lyden af velskrevne guitarsoloer, jeg mener bandet i den grad har manglet.

Jeg tror ikke jeg var den eneste der udtrykte mig særdeles negativt overfor det første udspil Cape Of Our Hero, der mest af alt lyder som et pligt-nummer ønsket af de store bagmænd hos Universal. Efter flere gennemlyt af skiven kan jeg så med glæde meddele, at numre som dette heldigvis er i undertal på Outlaw Gentlemen & Shady Ladies.

Denne her skive sætter foraltid en tyk streg under, hvor dygtig en sangskriver Michael Poulsen egentlig er. Manden er ikke bange for at lege med de store og svulstige melodier – hør selv på den mere hårdt rockende end metalliske The Nameless One, som jeg mener har et af de mest velskrevne omkvæd hos Volbeat nogensinde.

Når det med melodierne så er sagt, så er der bestemt også en håndfuld fuldfede metalliske fuldtræffere på denne skive. Og hvor Volbeat på særligt de første to skiver levede meget på deres groovede metalliske spillestil, har Rob Caggiano tilføjet et mere 80’er heavy inspireret en af slagsen, hvor særligt numre som Dead But Rising, Room 24( som de fleste jo nok ved er gæstet af King Diamond) og The Hangman’s Body Count må få enhver mistroisk heavy metal headbanger til at overgive sig. Bedst er dog det nærmest thrashede riff til Doc Holliday! Hør det nummer omgående når du er besiddelse af skiven!

Summen på alt dette må lyde som følgende: Outlaw Gentlemen & Shady Ladies er en skive, hvor Volbeat igen forsøger at ramme bredt med alt hvad de gør. Og på trods af et par små ligegyldigheder som Cape Of Our Hero, The Sinner Is You og cover-nummeret My Body, ja så har bandet med Rob Caggiano fået en guitarist der er til metalpublikummets fordel og har givet et kærligt touch til særligt de meget metalliske numre.

Metal og rock-folket kan med go samvittighed gå ud og investere i Outlaw Gentlemen & Shady Ladies og samtidig glæde sig til en af årets helt store oplevelser på Roskilde Festivals Orange Scene!

8-penta

Volbeat – Outlaw Gentlemen & Shady Ladies udgives via Universal