Foto: Rasmus Ejlersen - www.rasmusejlersen.dk - https://www.facebook.com/rasmusejlersen.fotoI følge Obscene stod denne aften på “Dødsmetal Supreme” og man må så sandelig sige at undergrunds spillestedet i Roskilde gjorde hold i sine udtalelser med både Defilementory og Corpus Mortale på programmet!

Det er efterhånden en del siden jeg sidst har besøgt Obscene i min hjemby Roskilde, hvilket egentlig er ret underligt, da jeg elsker stedet. Det er fedt, at der stadig findes et frirum, hvor man kan komme og hænge ud med vennerne i sofaer, drikke billige øl, ryge indendørs,  høre metal og ikke mindst se livemusik! På Obscene er alle velkommende og det er pisse hyggeligt!

Denne aften var der fastelavnstema og nuvel, der var da nogle enkelte udklædte, men det var langt fra de fleste. Til gengæld stod den i allerhøjeste grad på dødsmetal, og det skal jeg så sandelig love for vi fik.

Defilementory

Foto: Rasmus Ejlersen - www.rasmusejlersen.dk - https://www.facebook.com/rasmusejlersen.fotoFørste band denne aften er de lokale Defilementory. Et relativt nyt blad på den danske dødsmetalscene, men har efterhånden fået opbygget et tæt følge af fans i undergrunden, efter b.la. at have supportet Gorguts.

Det var da også Defilementory der kunne hive flest mennesker på gulvet denne aften på Obscene. Kort fortalt spiller Defilementory noget af det mest brutale dødsmetal den danske scene har at byde på. Det går stærkt som bare fanden, og for lytterne kan det være svært, bare at følge med i bandets mest simple rytmer. Bandet er teknisk set utrolig stærke, og med en spilletid på ca 45 min, kommer de godt rundt i deres bagkatalog. Fra den første demo “Gory Defilement” til den nye, endnu ikke udgivne debut-skive.

Hurtige blastbeats, ultra tunge breakdowns, progressive rytme/temposkift og dissonans er hvad der bedst kendetegner bandets sangskrivning. Og det er sgu lidt af en oplevelse at følge med i bandmedlemmernes instrumentering på scenen, når det for alvor går stærkt – det er lige så man taber pusten.

Når det går så stærkt som det gør hos Defilementory, kan det i sig selv være svært at skelne instrumenterne fra hinanden i livesammenhæng – og der er Obscene’s lydanlæg ikke ligefrem det bedste. Det var rigtig højt, måske lidt for højt til at man kunne opfange detaljerne i musikken. Det mudrede simpelthen sammen. Men hvad fanden – drengene spiller brutalt shit og trods nogle mindre fuck ups i løbet af koncerten, er det vel egentlig det som det handler om i den sidste ende?

7-penta

 

 

Corpus Mortale

Foto: Rasmus Ejlersen - www.rasmusejlersen.dk - https://www.facebook.com/rasmusejlersen.fotoEfter et kvarters pause, hvor ørene lige skulle have lov til at slappe af efter Defilementory’s nedslagtning, var det blevet tid til klassiske Corpus Mortale. I forhold til Defilementory spiller Corpus Mortale en noget mere spiselig form for dødsmetal, uden at det på nogen måde skal forstås som værende ikke-brutalt. Det bliver bare sat i perspektiv i forhold til Defilementory.

Da d’herrer Martin, Carlos, Brian og Danni entrerer scenen på Obscene med deres klassiske dødsmetal, er der desvære ikke så mange på gulvet, til at der kan opstå den vilde stemning blandt publikum, men de fremmødte der dog er foran scenen skal da have credit for at  headbange til den helt store guldmedalje. Synd og skam at der ikke er flere, der kunne lette deres røv fra sofaerne til Corpus Mortale’s første Obscene koncert længe. Gudskelov ser det ikke ud til at påvirke bandet, der går til den med voldsom tyngde som altid.

Det virker som om Corpus Mortale har valgt at skrue en kende mere ned for lydniveauet, end hvad vi før oplevede hos Defilementory, hvilket kun er til Corpus Mortale’s fordel.  Instrumenteringen går langt mere igennem og lyden er ikke nær så mudret. Dette er helt klart et vigtigt aspekt, for er der noget Corpus mestrer, så er det deres stærke sammenspil. For satan hvor spiller det band dog tight, med en herlig tyngde, afrundet af Martin Rosendahls karakteristiske dybe onde growl.

Bandet har netop udgivet pladen “Fleshcraft”, og det var da også denne udgivelse der var i centrum denne aften, hvor særligt den herligt groovede “Love Lies Bleeding” står som aftenens højdepunkt for undertegnede. Puha hvor det nummer dog rykker én solidt i løgene! Derudover fik vi også “Scorn Of The Earth” og “Seize The Moment Of Murder” fra den nye skive.

Efter godt og vel 3 kvarter takker bandet af, efter en koncert hvor mangel på publikum nok blev den værste hæmsko. Det havde lige været dén tand federe hvis opbakningen havde været der. Det var den underligt nok ikke?

Foto: Rasmus Ejlersen – www.rasmusejlersen.dk – https://www.facebook.com/rasmusejlersen.foto

8-penta