Finlands mørkemænd er atter klar med album. Et album med den dejlig lette titel X.

The 69 Eyes har efterhånden en del år at trække på. Bandet blev dannet i Finland i 1989 og har siden udgivet 10 albums siden 1992. X er således nr. 11 i rækken.

The 69 Eyes er lyden af et band med originale træk fra den finske glam scene, men som gennem årene har været igennem en radikal udvikling der klæder bandet helt fantastisk. Bandets træk fra den mørke gotiske scene i en solid kombination af glam-scenens fest og ballade er hvad der giver The 69 Eyes sin helt egen lyd. Og det kommer i den grad frem på X, som er herlig mørk og melankolsk, men dog opløftende og solidt rockende. Goth’n’roll kalder bandet sin musik og det er meget rammende!

Jyrki69’s dybe vokal, der sender klare tanker til så forskellige sangere som Elvis og Robert Smith, er helt klart en af The 69 Eyes vigtigste elementer og på X kommer dette tydeligt til udtryk på numre som If You Love Me The Morning After og helt særligt Borderline, som simpelthen svinger så hamrende fedt i sit afdæmpede melankolske udtryk.

The 69 Eyes viser imponerende meget dybde på X. Der er plads til de hårdt rockende skæringer som åbneren Love Runs Away, inden det mørke udtryk hurtigt vender tilbage igen på Tonight. Og så sender et nummer som I Love The Darkness In You direkte mine tanker over på noget af det bedste hos f.eks. The Cult – hvilket jo bestemt ikke er en skidt ting.

På X er The 69 Eyes lyden af den mørke del af Sisters Of Mercy og den festlige del af Guns n Roses. Det er virkelig ikke dumt det her! Selvfølgelig er mange af elementerne hørt før i forskellige sammenhænge. The 69 Eyes viser på X hvordan man kan bringe et frisk pust til lyden.

En af årets bedste rock-udgivelser?

The 69 Eyes spiller på Lions n Barrels d 7 marts 2013

 

 

The 69 Eyes – X udgives på Nuclear Blast/Warner