Graveyard er atter tilbage. Denne gang med deres tredje album “Lights Out”.

Graveyard er bedst kendt som det svenske band, der  lyder, ser ud og generelt agerer formidlere af 70’ernes heavy rock scene i 2012. Og denne formular er der intet ændret på ved denne udgivelse. Bandet lyder som de nu engang gør. Den bluesede og psykedeliske tilgang til heavy rocken er intakt på “Lights Out”.

Det bedste man kan sige om dette album er, at Graveyard har bibeholdt den meget bløde, varme og runde lyd, men givet den et pift energi med flere energiske numre, med en noget større tyngde end på forgængeren Hising Blues. Og det klæder bestemt bandet. Lad mig her blot nævne den glimrende single “Goliath”,  “Seven Seven” og “Endless Night” der virkelig rocker svine fedt igennem, med flere herlige riffs.

Hos Graveyard skal der også være plads til de langsommere psykedeliske blues numre. “Slow Motion Countdown” , “Hard Times Lovin'” og “20/20” er alle numre med det samme udgangspunkt. En slow blues feeling der stiger i intensitet jo længere vi kommer ind i nummeret. Det er en formel der går igen i de mere langsommelige numre og som derfor kan blive en anelse uinspirerende og en smule kedelige i længden.

Graveyard rammer plet med lyden, energien og charmen ved 70’er lyden. Det bedste på “Lights Out” er når bandet slipper tøjlerne og for alvor giver den gas. Altså mindre u-fokuseret slow blues og mere fest!!

Graveyard sender atter tankerne tilbage til den herlige tid hvor pladespilleren bedst gik i spænd med Led Zeppelin, Deep Purple, Blue Öyster Cult og Black Sabbath. Det er sprødt og hamrende charmerende!

Graveyard spiller i Amager Bio 7 marts 2013

 

 

Graveyard – “Lights Out” udgives via Nuclear Blast/Warner