De danske bands på folk/vikinge/pagan-scenen er måske de bands vi på Blastbeast.dk har anmeldt flest af i år. Nu er det tid til, at endnu et af undergrunds scenens bands i vikinge-genren springer ud. Heidra melder deres længe ventede ankomst med EP’en Sworn to Vengeance. 

Det første jeg ser på denne udgivelse er den lækre indpakning på udgivelsen. Et flot logo og et rigtig lækkert artwork, som jeg håber sætter den helt perfekte stemning til hvordan musikken lyder på EP’en. Vikinger der drager i krig i et rødligt skær. Super flot.

Heidra har været igang siden 2006 og har spillet flere koncerter med andre bands i genren som Vanir og Huldre, der ligesom Heidra også i år har udgivet plader. Nu er bandet så endelig klar med deres første officielle udgivelse.

Lad det være sagt med det samme Heidra skiller sig betydeligt ud fra de førnævnte bands. Det står tydeligt allerede i første nummer “Kinsmen.” Her beviser Hedira hvorfor det kan være så svært at genre-placerer bandet. For imponerende nok formår bandet ganske glimrende at mixe og forene metallens måske mest forskellige genre den rå black metal og den melodiske power metal. Men det er faktisk hvad der sker i Kinsmen. Morten Bryld’s crowl er som taget ud fra black metal scenen imens musikken bedst kan beskrives som power metal med hurtige trommer og symfoniske  passager. Hvad kalder man det her? Blackened Vikinge Power Metal? – I don’t know? Originalt er det i hvert fald.

I titelnummeret bliver genre-spektret udvidet på ny. Tænk ovenfornævnte genre, men nu også med et pift af folkmetal-scenens rytmer og instrumentering.

Albummet lyder godt. Produktionen er god og alle instrumenter kommer til sin ret. Med et så ganske originalt udspil så synes jeg desværre at tre numre med en gennemsnits-længde på 5½ min er for lidt til en EP. Som lytter savner man sgu noget mere. Og det kan jo kun være positivt for bandet. Man når lige at sætte sig op i gear efter de første par numre og så er seancen desværre slut.

Sworn to Vengeance er et glimrende udspil, som nok skal kunne samle fans af både black, power og folk-metal. Hedira er et band jeg glæder mig til følge og kom så med fuldlængden hurtigt, gutter, så vi kan få meget mere af jeres musik!! – 3 numre er ikke nok!!

 

 

Heidra – Sworn to Vengeance vil blive udgivet idag d 29/10 via bandet selv