Med et så svinefedt albumcover som Dark Roots Of Earth MÅ musikken simpelthen bare ikke skuffe var min første tanke!

Min anden tanke der slog mig da jeg så satte skiven på anlægget var et “puha” – tilføjet et lettelsens suk. Dét her holder og det holder 100 % !

Testament er i det kreative hjørne på Dark Roots Of Earth. Det skinner tydeligt igennem. Det er lige dele klassisk thrash som det skal være. Men det er ikke bare hurtigt og thrashet for kun at være det. Hele pladen lyder gennemtænkt og gennemarbejdet og flere af numrene er så fandens cachy, at det ikke burde være tilladt i denne genre!

Højdepunkter er der nok at tage af. Lad os starte med skivens nr 1 – Rise Up. Et suverænt åbnings-riff der starter ud i bedste 80er stil, men går over i en langt mere melodisk passage samtidig med at intensiteten forblive høj!

Derudover er titelnummeret også værd at nævne med dens, igen så fangende melodiske passager, der særligt med fingerspillet i intro’en, fulgt godt op af verset og et omkvæd jeg er helt sikker på nok skal blive en Testament-classic grundet Chuck Billy’s vokalarbejde i linjerne: Dark Roots Of The Earth!  – herligt!

Når Testament er i sit legesyge hjørne kan det lyde som på f.eks. Dragon Attack hvor et old school heavy metal – inspireret riffarbejde og en nærmest funk inspireret bas går hånd i hånd.

Endelig slutter skiven af med et cover af Iron Maidens Powerslave og jeg må sige at jeg i første omgang ikke troede på det. Men Testament gør det på deres egen måde og slipper faktisk forbløffende godt fra det. Nummeret får sin egen lyd igennem Testaments thrasede udgave, samtidig med at den bibeholder nummerets kerne!

Testament – Dark Roots On Earth er måske ikke blot en af årets bedste thrash-udgivelser, men måske en af årets bedste metal-udgivelser generelt?