Vi fik fat i Marco Sewohl, forsanger i bandet Redwood Hill, til en kort snak om bandet og dets fremtid.

1. Først og fremmest – “Redwood Hill” – det klinger godt i ørerne! Men hvorfor? Hvad betyder det??

Tja, processen med at finde på et bandnavn er altid svær, og det var den også for os. Vi har haft utallige A4 sider med gode som rigtig dårlige forslag. Vi blev dog hurtigt enige om at der absolut ikke skulle ligge den store betydning i bandnavnet, men at det skulle lyde godt. Vi ville ikke hedde noget, der ville kunne give folk en forudindtaget mening om os. Altså ingen Infernal Corpse Grinder Of Doom etc. Vores snak gik ret hurtigt hen på at vi gerne ville bruge ord fra naturen, da der i princippet ikke er nogen æstetisk værdi i naturen. Snakken faldt på træsorter og der var det simpelthen Redwood der lød bedst. Så er der ikke en konkret betydning i bandnavnet. Efterfølgende har vi rationaliseret os frem til nogle ting med at vi gerne ville projicere det naturlige og organiske, samtidig med at udtrykke noget melankolsk og dystert. Det faktum at et Redwoodtræ er en billedlig mastodont og dermed kan symbolicere de store tunge lydflader vi prøver at få frem i vores musik, tager vi også gerne med, men igen; det lød bare fedt til at starte med.

 

2. I har valgt at spille en genre der normalt ikke får meget opmærksomhed i Danmark, hvordan kan det være?

Konceptet bag det her band, var fra start af ikke at have success og salgstal som drivkraft, men at vi helt naivt skulle spille den musik, der nu flød ud af fingrene og som vi i fællesskab kunne blive enige om. Vi hører alle sammen ret forskellig musik privat, men det tunge mørke udtryk med beskidte og samtidig melodiske elementer var der vores idéer krydsede hinanden. Dermed ikke sagt at det ikke har været en lang proces for os at komme frem til det udtryk vi har og bevidst arbejder på at fastholde. Vi er klar over at det som udgangspunkt er en smal målgruppe vi appellerer til. Vi vil selvfølgelig aldrig afskrive bred succes hvis den kommer naturligt, men vi skriver ikke musik for at ramme bredt, vi skriver den for at ramme os selv, alt andet er bonus. Vi ønsker os klart hellere kvalitet end kvantitet, hellere 10 der virkelig tager musikken seriøst og nyder den end 500 der “liker” vores Facebook side og aldrig skænker det en tanke igen. Dog tror vi at vores genre går en bedre tid i møde. Et band som The Psyke Project har bevist at man selv i en svær metalgenre kan høste succes både nationalt og internationalt. Samtidig ser vi en virkelig fantastisk vækst i form af nye fede bands i vores genre, og det er vi stolte over at være en del af. Bands som Hexis, Ajuna, Eglise og Solbrud er alle bands som stormer frem med kvalitetsmetal, og det kan man jo håbe resulterer i mere opmærksomhed til scenen generelt.

 

3. I har allerede nu fået masser af positiv omtale og en del hype omkring jer – og nu også koncerter på årets Copenhell og Roskilde Festival – føler I at det lægger et pres på jer?

Puha ja. Vi startede bandet uden nogen form for forventning til noget, så vi er selvfølgelig helt på røven over den positive respons vi har fået. Vi synes ikke det lægger et pres på os udefra, for vi har virkelig intet at tabe. Hvis folk synes vi laver dårlig musik i næste sæson, så vil vi stadig lave det og nyde at spille det. Vi er subjektivt bevidste om vores band og vil gerne gøre det bedste vi kan, og anerkendelsen udefra giver os selvfølgelig blod på tanden til at komme mere ud af øveren.

 

4. Kan vi snart se frem til en udgivelse med jer – eller i det mindste nogle flere numre?

Vi er as we speak på vej i studiet for at indspille 5 nye numre, der sammen med de to eksisterende skal blive til vores debutalbum. Hvornår, hvordan og hvorledes det skal udgives er slet ikke på plads endnu, men vi vil selvfølgelig gerne have det ud så hurtigt som muligt.

 

5. Hvilke intentioner har I med bandet?

Den grundlæggende intention med bandet er klart at tilfredsstille vores skabertrang. Processen med at skrive musik kan være ret drænende og smertefuld, men når vi står med et slutprodukt og vi alle er enige, så er det det hele værd, og det er intentionen. Vi vil selvfølgelig også gerne formidle musikken og have folk til at lytte og forhåbentligt nyde den. Her er vi stadig på et begynderstadie, men at udgive vores debutalbum og komme ud at spille i Danmark og Europa er da også på to-do ønskelisten. Lige nu har vi fået mere opmærksomhed end vi nogen sinde havde turde håbe på, og det hæver selvfølgelig ambitionsniveauet, men det er noget som vi lader komme når det kommer. Vi skriver selvfølgelig til jer på Blastbeast så snart vi har nye og spændende planer på programmet.

 

Vi siger tusind tak til Marco Sewohl for snakken, og ser frem til at høre meget mere fra Redwood Hill i fremtiden!

 

 

Foto nr. 1: Rasmus Ejlersen – rasmusejlersen.dkhttps://www.facebook.com/rasmusejlersen.foto