Efter Artillery’s koncert på Gimle nåede jeg at fange Michael Stützer til en kort og hurtig lille snak om bandets kommende tour til USA.

Derudover kunne han over for mig offentliggøre endnu et sted bandet skal spille for første gang!
Det er første gang I skal spille i USA. Kan du kort fortælle mig hvorfor det først er nu og hvordan det er kommet i stand? 

Det kom i stand ved, at jeg snakkede med en som kendte to amerikanere, som sagde at vi skulle spille enten Maryland DeathFest eller 700 Tons of Metal. Han sagde at nu var det på tide, at vi gjorde en indsats for at komme derover. Vi har aldrig været på tour i USA, så det var jo et rigtig godt mål for os og noget vi rigtig, rigtig gerne ville. Så sagde han til os, at vi skulle kontakte de to amerikanere fordi han vidste, at de rigtig godt kunne lide bandet. Vi har en tysk booker fra Dragon Productions og ham fik vi til at kontakte dem. Der gik ikke længere end én uge, så havde vi en aftale i stand. Så skulle detaljerne bare planlægges nærmere. Så fik vi at vide, at vi gerne måtte lave ét job mere foruden Maryland Death Fest. Normalt har sådan en festival ekslusivt ret til bandsne. Men så fik vi lov til at lave et job mere i New York på en meget kult klub “ST. Vitus Club,” hvor bl.a. Onslaught lige har spillet. Det synes vi jo var rigtig cool fordi det er rigtig intimt samtidig med, at vi også spiller en festival, så det er to ting der er rigtig fede at opleve. Så kørte det bare på skinner og nu er det hele på plads og tilrettelagt.

Så har vi faktisk også været så heldige, at vi har fået et tilbud om at komme til Sydamerika bagefter. Vi mangler endnu ét job at få bekræftet i enten Bolivia eller Argentina – det er det eneste der mangler. Der er offentliggjort 4 jobs i Brasilien og ét i Chile. Så vi mangler lige at få den sidste aftale på plads. Det bliver rigtig, rigtig sjovt.

Hvad har I af forventninger til touren?

Uha, da vi startede bandet i tidernes morgen, var et af vores hovedmål, at komme til USA. Det var bare derovre fra at alt det fede thrash kom, så det ville vi meget gerne over at præsentere for det amerikanske publikum. Igennem årene har vi fået en masse henvendelser vedr. om hvornår vi nu kom derover og spille. Til det har vi hele tiden måtte sige, at vi enormt gerne ville, men at der ikke har været det “store,” der har hentet os endnu. Så heldigvis kom det nu og vi er utrolig glade for, at vi nu endelig kan give de folk noget tilbage, som har skrevet rigtig mange gange. Jeg har hørt at Maryland DeathFest har et rigtig fedt publikum, som virkelig er nogle der går til den. Så det glæder vi os utrolig meget til. Og så at spille sammen med nogle af de bands, der kommer der. Autopsy og Saint Vitus som jo er i en helt anden boldgade. Anvil spiller der ved jeg. Så der er flere rigtig gode bands.

jeg ved sgu’ ikke om det er den største i USA, men de siger, at det er USA’s svar på Europas Wacken. Den er meget meget anerkendt og et sted hvor bands virkelig gerne vil spille. Vi er derfor ufattelig glade for, at vi har fået lov til at få chancen. Nu mangler vi bare at Roskilde (Festival) kontakter os igen.

Endelig vil vi gerne sige til tak til Michael for at tage sig tid til at stille op til et kort interview

Se Artillery’s fulde koncertkalender 

Tjek Maryland DeathFest