Ifølge et interview med bandets trommeslager Jimmy Bower, så er sydstats-slugde-supergruppens kommende EP et skridt tættere på at være færdig!

Han nævner at både indspilning og mixning er færdigt, så det kun er artwork og mastering der mangler – så han satser på en udgivelsesdato tidligt i maj! Der er tale om 4 EP’er der bliver udgivet over de næste par år, der hver især skal symbolisere hvert sit hjørne af Down’s musikalske spektre. Første EP er ifølge Phil Anselmo “Pure Doom!”

Bandet består af Phil Anselmo (Pantera) på vokal, Jimmy Bower (Eyehategod, Crowbar) på trommer, Pepper Keenan (Corrosion of Conformity) på guitar, Kirk Windstein (Crowbar) på guitar og for nyligt Pat Bruders (Goatwhore) der afløste Rex Brown (Pantera) på bas.

Sidste gang de udgav nyt materiale (foruden liveudgivelsen Diary Of A Mad Band fra 2010) var pladen “III: Over The Under” fra 2007.
Down spillede på Roskilde Festival i 2009, så med en ny plade på trapperne så kunne det være mega svedigt med en dansk koncertdato igen snart! Der håbes herfra!