Undertegnede har efterhånden oplevet en del hard rock/metal koncerter/arrangementer på den lokale i Roskilde (også kaldet Gimle). Desværre har dette alt for ofte været forbundet med en halv tom sal bestående af et pisse fedt band med kun sølle 50 tilskuere.

Denne aften er jeg vidne til noget helt helt nyt! Der er fandme mennesker til en metalkoncert på dette rigtig fede spillested i Roskilde! Og ikke bare et par få stykker. – okay der var ikke udsolgt, men tilløbet til denne koncert med Artillery Lørdagaften var utrolig flot og for pokker hvor var det fedt at opleve, at den stemning der ønskes til metalkoncerter var tilstede denne aften pga det flotte antal af publikummer!

Med et program som Gimle præsenterede for os denne råkolde aften var det ikke underligt at metalfolket var stillet talstærkt op denne aften. For som min sidemand sagde til mig: “Hold nu op hvor er det fedt at vi kan opleve 3 så forskellige bands i samme genre på samme aften!” Dette kan jeg kun give ham ret i når vi får serveret både folk, power og thrash metal. Der var således metal for en hver smag.

Aftenens hovednavn er selvfølgelig de danske legender i Artillery. De gik på efter hhv. Vanir og Forcentury begge havde leveret et par ganske glimrende koncerter i hver deres genre. Vanir har jeg efterhånden oplevet en del gange. De leverede som så ofte en fin fest for og med Thor og Odin, dog foran et ganske lille og stillestående publikum, der ikke var fundet helt til rette endnu i Gimle’s tank. Ærligt for dem, da Vanir sgu altid garant for en god fest. Vi fik serveret et par nye numre for bandets kommende skive som de vil gå i studiet og producere om et par måneder. Dette tegner lovende ud fra hvad vi fik hørt denne aften! Undertegnede glæder sig i hvert fald! Og så er en fest med Vanir altså bare bedst i en lille og proppet svedig metalklub!

Vanir ****

Forcentury gik på efter Vanir. Bandet spiller klassisk powermetal med en snert af progressiv-finesser. Ok velspillende og bestemt en genre jeg aldrig før har oplevet på Gimle. Fedt af Gimle at booke dette band, da powermetal generelt i DK har det svært. Forcentury gjorde det ganske fint live, dog synes der at mangle det sidste i deres sange, som kunne holde publikums interesse under hele deres koncert. Lad dette var et memorabelt omkvæd eller hookline. Live gjorde bandet i hvert fald deres bedste forsøg på at opildne deres publikum. Powermetalliske klichéer som highpitch vokal og melodiske guitarsoloer med tapping er selvskrevet for denne koncert – dejligt!

Forcentury ***

Efter en dosis melodisk powermetal er det tid til lynhurtig og skarp thrashmetal leveret af DK’s finest Artillery! Lyden på Gimle er som altid fantastisk og folk har samlet sig talstærkt i tanken, da Artillery går på scenen. Og fra første hug går det stærkt. Dette er thrashmetal på sit fineste. Brutalt og hurtigt. Det er første gang bandet spiller på Gimle. Hvorfor spørg jeg mig selv?

Artillery’s formation er i øjeblikket ufattelig velspillende. Søren ’Nico’ Adamsen gør sig rigtig, rigtig godt som bandets frontmand. Teknisk er der intet at sætte en finger på. Mandens highpitch vokal er simpelthen suveræn. Desværre døjer frontmanden denne aften dog en smule med mangel på interaktion med sit publikum, der virker en smule trætte da bandet går på. I hvert fald i starten. Dette bliver dog bedre i løbet af koncerten. Stützer brødrende spiller som altid en top professionel udført guitar. De to brødre er nogle af de bedste til deres håndværk i Danmark, med stor sans for velspillede thrashriffs og soloer. Og når man samtidig kan se, at bandet hygger sig med det de gør, smiler på scenen og generelt virker tilstede går det hele op i en højere enhed.

Der er smæk på fra start til slut. Kun afbrudt af enkelte pauser, hvor hver af Stützer-brødrende skal have lov til at flashe lidt sololir – det er vel for fanden old school thrash vi har med at gøre for pokker! Da bandet vender tilbage på scenen med Terror Squard er publikum for alvor med og der moshes ivrigt i de forreste rækker. Artillery gjorde en god figur på deres første koncert på Gimle og med en lidt bedre kontakt med deres publikum havde det set endnu bedre ud! Lad det ikke blive den sidste koncert på Gimle for dette band!

 

 

Jeg tror/håber ikke det er sidste gang vi kommer til at opleve et så velbesøgt metalarrangement på Gimle. Et spillested som Gimle skal vide hvor vigtig deres rolle er nu for disse koncerter efter The Rock lukkede. Og personligt har jeg den tro på at metalfans fra København nu i langt højere grad søger mod dette spillested, da det udover de mindre regionale spillesteder i København, er det tætteste og, lydmæssigt det bedste spillested, at afholde metalkoncerter i tæt på København. Antallet af publikum i går var i hvert fald et tegn der gik i den retning!