I en verden hvor metal ikke kan blive ekstremt nok og melodierne er gået tabt, så er der specielt ét band der formår at stoppe op og holde fast i denne melodi!

Bandet hedder Ghost og er fra Linköping i Sverige.  Her er der tale om et band, der i løbet af det forgangende år er gået fra ingen ting til nu et af de mest hyppede bands idag! Dette skyldes bl.a. deres fremragende debut “Opus Eponymous” fra 2010 og deres efterfølgende EU Festival – Tour i 2011, hvor undertegnede fik hele tre koncerter serveret på hhv. Roskilde, Wacken og Malmö Festival!

At opdage Ghost var en af de bedste nye opdagelser jeg har gjort mig længe! Endelig et band på metalscenen, der ikke prøver at være nok så true og hårde i deres (musikalske!)udtryk, men slet og ret spiller hamrende uoriginal old school – mother fucking – heavy rock som suget ud af Blue Öyster Cult, Black Sabbath og Mercyful Fate. Selv produktionen på “Opus Eponymous” er som taget fra den mest rå 70’er produktion. Uoriginal – ja og? Det holder benhårdt!

Hvad der giver Ghost deres helt eget udtryk er – selvfølgelig – først og fremmest deres visuelle look, hvor alle bandmedlemmer er skjult bag kåber. Men også deres musikalske udtryk kan på et – ja nærmest – disco-agtigt popnummer som åbneren “Con Clavi Con Dio” få en til at gyse. Ghost’s tekstunivers omhandlende Satan (et tekstunivers der næsten er mere Satan end set hos div. black metalbands) blandet med de relativt poppede kompositioner, kommer til nærmest at fremstå skræmmende af den simple grund, at man rent faktisk kan høre tydeligt hvad Papa Emeritus synger! “Lucifer, we are here!” – Satan’s disciple er ankommet og forhåbentlig bliver de her længe endnu!