Der opstår stort set hele tiden nye unge bands på metalscenen i Danmark, og de fleste går desværre hurtigt i glemslen. Opiate bliver forhåbentligt ikke et af dem!

Bandet der spiller en aggressiv form for progressiv metalcore, der har mange rytmiske træk man bl.a. også finder hos Meshuggah, har begået en utroligt ambitiøs lille sag af en EP med Reflection!
Skivens 3 numre spænder over nogle traditionelle metalcore-elementer med tunge breakdowns og lynhurtig tapping-riffs der kulminerer i melodiøse stykker i omkvædene. Ganske traditionelt og kedeligt ikke? Næh nej. Opiate spiller nemlig på langt mere progressive strenge end deres ligesindede og der resulterer i et langt mere varieret lydbillede, trods formularen stort set er ens på alle tre numre.

Det eneste jeg godt kunne savne er lidt diversitet i forsangeren Anders’ vokal. Det klæder ham nemlig utroligt godt at komme helt ned i det dybe aspekt, som det høres i slutningen på nummeret ”Palace of Sand”, så det ærgrer mig lidt at han ikke rigtigt udforsker dette noget mere. Udover den ene streg i sandet (.. *ba dum tss*) er EP’en et lyt værd for fans både at det mere tekniske ekstrem metal, men også fans af melodiøs metalcore, så hvis de kan formå at fastholde min opmærksomhed igennem en hel plade så skal de nok blive til noget stort!