Som det flere gange er givet udtryk for her på siden så kan jeg utroligt godt lide at placere mig som stopklods i midten på diskussionen om hvor vidt metalcore er noget der bør tages seriøst – exhibit A: Superjoint Ritual. Metal/hardcore punk. Metalcore. Hate if you want, you know it to be true.

Gruppen der eksisterede fra 1993-2004 skulle forestille at være Phil Anselmo fra Pantera’s hardcore sideprojekt, og blev startet op sammen med Jimmi Bower (Eyehategod) og Joe Fazzio, og senere blev legenden Hank Williams III og Kevin Bond også en del af gruppen.
Stilen lægger sig meget op af Pantera’s groove metal, men med kraftige inspirationer fra både hardcore punk og en snært af black metal der giver et udtryk der både skriger af kompromisløshed og fængende grooves!

Pladen “A Lethal Dose Of American Hatred” fra 2003 blev gruppens anden og sidste plade og indeholder flere whoop-ass dåser end hvis Chuck Norris tog på bordel (ba-dum tss). Det er virkelig et moment som det her alle nay-sayers af metalcore burde få tommelfingeren ud af røven og sætte sig ned og lytte. Mit indtryk er at mange siger nej pga. -core i deres øjne sættes i samme bås som det man kaldte “emo” nogle år tilbage – men som metal selv, så har metalcore efterhånden en del facetter – FX. METAL OG HARDCORE. Duh.

Bid specielt mærke i nummeret og førstesinglen “Dress Like A Target” der på 2:59 minutter kun er ude på én ting – at tvinge en knytnæve ind i dit øre for at rive pikken af dig. Kompromisløs musik til kompromisløse momenter. Me like.

Er du på? Så check også Cancer Bats fra Canada ud. De er netop færdig med at indspille deres nye skive som gerne snart skulle få en releasedato. Me gusta.