Dette skal mere ses som en kort reportage, da jeg på baggrund af aftenens udfald ikke vil kunne lave en egentlig anmeldelse!

Endelig som i ENDELIG skulle jeg opleve doomkongerne over dem alle: Pentagram med satans good ol’ man Bobby Liebling. Og så på et så lille og intimt sted som Loppen. Der var udentvivl sat de helt perfekte rammer for denne tonser-tunge doommetal aften med svenske Doomdogs, danske Moonless og aftenens hovedartaktion Pentagram. Stearinlysne var tændt på bordene og Loppen synes denne aften at være indhylet i mørke med sataniske lysbilleder på væggene. Alt var som det skulle være. Det lille spillested på Christiania var fyldt op til randen af forventningsfulde metalfans. Det var faktisk imponerende hvor fyldt Loppen var denne aften, når man tænker over hvilket andet 35-årrigt heavy rock band, med en gut ved navn Lemmy i front, der spillede for et udsolgt Vega samme aften.

Det hele var sat perfekt og det eneste der manglede var blot ….. ja…….. musikken….. “SPIL NU FORHELVEDE!” hørte jeg flere tilråb fra publikum inden første band denne aften svenske Doomdogs, gik på scenen. Dørene til Loppen åbnede kl. 21 og koncertstart skulle have været 21.30. Men det skete 0! Bandet gik forvirret rundt oppe på scenen i en halv time og lignede nogle der var farret vild blandt Marshallforstærkerne. Og fandme så om de ikke begyndte at lave grund-lyd-prøve. Det viser sig at Loppen havde været ramt af et strømsvigt og at de derfor ikke havde kunnet lave lydprøve tidligere i løbet af dagen. Pisse fedt! Doomdogs gik da endelig på scenen små tre kvarter efter annonceret tid. Og også her var det tydeligt at lyden drillede de 4 hårdt-prøvede svenskere. Igen og igen var der udfald af specielt guitaren. Ja rent ud sagt lød det på godt dansk aldeles AD HELVEDE TIL! Hvad fanden lavede lydmanden denne aften? Er det så svært at skrue ned for mandens monitor når han hele 4 gange beder om det? – Åbenbart. Doomdogs kæmpede en brag kamp med Loppens lydhelvede denne aften. Og op til flere gange måtte guitaristen simpelthen stoppe sin solo pga. overstyring i systemet. Det er sjælendt at jeg oplever decideret pinlige koncerter. Men den her slår nok alt jeg indtil nu har været vidne til. Doomdogs viste sig ellers, som et yderst kompetent doommetal-band, når det endelig spillede for dem. Tænk Candlemass’ doomie riffs med Phil Anselmo på vokal! Desværre ødelagde de tekniske problemer alt. “We are really, really sorry for all this mess, we hope you enjoyed our show anyway. Thank you very much for your patience.” Sådan lød de afsluttende ord fra Doomdogs svenske frontmand. Bagefter havde man nærmest helt ondt af de stakkels svenskere.

Herefter var det danske Moonless’ tur til at vise hvad dansk doom er lavet af. Bandet spiller en mere lettilgængelig doommetal end førnævnte Doomdogs. Hvor en mere klassisk heavy rock sound bliver mixet med de tunge melodiske domriffs. Også her gik der utrolig lang tid mellem sceneskiftende. Klokken nærmede sig de 23.00 før Moonless kunne gå på scenen. Lyden var her blevet markant bedre. Men det kan simpelthen ikke være rigtig at ventetiden skulle være så absurd lang mellem to supportbands, med et publikum der i bund og grund kun ventede på legendariske Pentagram denne Søndagaften, der blev til nat før Pentagram gik på scenen. Publikum tog rigtig godt imod Moonless, da bandet takkede af for i aften. Nu var der kun hovednavnet tilbage og nu nærmede klokken sig også 01.00 efter en annonceret starttid kl. 21.00!


“Sorry for the long delay Copenhagen, now we should be ready to rock.” lille Bobby Liebling træder ud på Loppens scene og sparker Pentagram godt og grundigt igang på denne Søndags-nattemesse med “Treat Me Right” fra bandet’s nyeste skive “Last Rites” efterfulgt af “Forever My Queen.” Endelig fik publikum det de har ventet på i 4 timer. Bobby Liebling lyder efterhånden som virkelighedens svar på Ape Simpson (I ved Homer’s far). Skrøbelig og spinkel i sin stemme, men når manden sætter over i sang folder han sin store volumen ud! Pentagram spillede højt, tungt og ondt denne aften! Loppen var trods det sene tidspunkt fortsat ganske pænt pakket. Nogle havde forladt stedet. Men de der var blevet stod fuldstændig klemt og svedende foran den lille scene. Undergrund længe leve! Pga. det sene tidspunkt en søndag nat måtte jeg ligeså gå inden koncerten var slut. Derfor vil jeg ikke kunne lave en ordenlig, fyldestgørende anmeldelse af Pentagram.

Op på hesten igen Loppen! Jeg ved ikke hvem/hvad der var skyld i de store forsinkelser generelt denne aften. Men ligegyldigt hvad var det simpelthen ikke godt nok, at lade så mange vente!