Jovist var det tilbage i Juni dette år at “And Hell Will Follow Me” med A Pale Horse Named Death blev udgivet. Men bedre sent end aldrig!

Den blege døds-hest fra Brooklyn, USA, er et ganske nyt foretagende på metalscenen og har kun denne debut fra 2011 på bagen. Alligevel er det sgu’ nogle erfarende herrer vi har at gøre med her! Bandets altoverskyggende frontmand og skaber er Sal Abruscato tidligere trommeslager fra heden-gangende Type O Negative og guitarist Matt Brown fra Seventh Void / Uranium 235, som ligeledes har produceret og mikset albummet.

Musikken på And Hell Will Follow Me er gotisk, storslået doom metal. Med kæmpe armbevægelser, sortsyn, voldsom tyngde og en indre vrede der bare venter på at bryde ud. Det er tydeligt at høre den klare inspiration fra Type O Negative. Men også fra bands som Alice in Chains. A Pale Horse er melankolsk og langsom musik. Og sådan er det næsten igennem hele albummet. Her er stort set intet uptempo at spore på noget tidpunkt udover “Bath in My Blood” , hvilket på nogle punkter gør skiven en smule monotom. Liegeledes er der ikke meget variation at spore i Sal Abruscato vokalarbejde. Men dog vil jeg mene at A Pale Horse sejre på deres vilje til at stå fast ved deres udgangspunkt, som er tung og langsom musik med stærke melodier i et drømmende univers! Teksterne kredser om had, død, smerte, ondskab, sortsyn og generelle mareridts scenarier.

Albummet starter med en kort intro hvor “helvedes hest” entrerer og derefter går det slag i slag med ondsindet og mørk, gotisk tungmetal kun afbrudt af en mindre effekt på “nummeret” Bad Dream. For satan det “nummer” er ondskab på højeste plan, der underbygger hele det mareridts setup A Pale Horse ønsker at skabe på denne udgivelse. Og det virker til fulde. Albummets bedste nummer hedder “Die Alone,” hvis smukke omkvæd rammer mig lige hvor jeg ønsker det.

Albummet er ganske fint produceret med en stor lyd over hele linjen. Overordnet set er And Hell Will Follow Me en yderst stærk debut!

Jeg glæder mig til at opleve bandet live, når de spiller i Pumpehuset d 31/01 2012. Det skal nok blive en voldsom oplevelse er jeg sikker på. Og hvis bandet tager på tour i sommeren 2012 bør/kunne de være et sikkert navn på i hvert fald to af landets festivaler (gæt selv hvilket to).