I første omgang af Ugens Album præsenterer vi den norske black metal en-mands-hær Taake, med den ultra-karismatiske frontman Hoest, og hans seneste album “Noregs Vaapen”.

Bandet har for nyligt udgivet albummet “Noregs Vaapen” og det er personligt alt det jeg søger hos en black metal plade! STÆRKE melodier, hårde og fængende riffs, energisk og indlevende vokal, iskold atmosfære og ikke mindst – viljen til at turde at bryde rammerne! Og det er noget de udøver til fulde! Man kan ikke komme uden om en beskrivelse/anmeldelse/preview af dette album uden at komme ind på nummeret “Myr” hvor der spilles solo på en fucking banjo! fuck! banjo! yeah! Og det holder!

Et andet højdepunkt er “Du Ville Ville Vestlandet” som inddrager stærke 60’er/70’er inspirationer i anden halvdel af nummeret, hvilket er det friske pust jeg mener mange black metal bands kan lære noget af!

Det blev stærkt bekræftet at Taake også kan deres shit live, hvilket både jeg og Weiss fik at mærke da Taake sidste måned gæstede The Rock – Jeg var vild med det! Mere kan jeg ikke sige, grundet indflydelsen af alkohol. Billedet til højre er taget af Weiss.

 

Fremhævede numre: Fra Vadested til Vaandesmed, Nordbundet, Du Ville Ville Vestlandet, Myr (så ja, næsten dem allesammen)