WeissDer er gået sommer i den her på vores lille redaktion. Ja. Vi er allerede gået i festivalmode. Roskilde Festival har netop kunne melde udsolgt og om en uges tid går det løs på Copenhell!

Sommeren er i sandhed over os nu og med det kommer her en oversigt over de bookinger vi mener er de største scoops i festival-metal-Danmark!

Primordial (Copenhell) af Weiss

For det første: Primordial har udgivet deres bedste album til dato med “Where Greater Men Have Fallen”. For det andet: Primordial leverede en af årets største oplevelser for undertegnede på den netop nu overståede Maryland Death Fest i Baltimore. For det tredje: Primordial har aldrig spillet i Danmark før.
Naturligvis er Primordial et absolut scoop for Copenhell og klart en af festivalens vigtigste bookinger. Endelig er det blevet tid for Primordials danske fans at opleve dette sprudlende band fra Irland.
Primordials mixtur af blackmetal, irsk folk og Alan Averill’s imponerende crowdcontrol vil med 100 % garanti skabe en fantastisk stemning på Refshaleøen om en uge!
Lyt specielt til: Empire Falls, Where Greater Men Have Fallen, Gods To The Godless

All Pigs Must Die (Roskilde Festival) af Aleg-One

At Roskilde Festival lige hev denne bidske kanin op af hatten var lidt af en overraskelse! Ikke fordi at festivalen aldrig har booket navne som dem (genremæssigt er de nært beslægtet med Nails der spillede sidste år), men fordi at All Pigs Must Die aldrig har spillet i Danmark før, og sjældent turnerer. Bandet er frontløbere for en moderne form for hardcore hvor især Boss HM-2 pedalen, kendt fra bl.a. Entombed og Dismember. All Pigs Must Die tilføjer dog også et melodisk islæt og til tider black metallisk måde at bygge melodi og tempo op på. Bonusviden: Det er Ben Koller fra Converge der spiller trommer, og Kurt Ballou – ligeledes fra Converge – har produceret bandets plader.
Lyt specielt til: Chaos Arise, God Is War, Primitive Fear, Hungry Wolf Easy Prey, Of Suffering.

Faith No More (Tinderbox) af Weiss

Der har med 100 % garanti været intern kamp i festival-Danmark om Faith No More. Det var ikke et spørgsmål om Faith No More ville komme til Danmark, nej spørgsmålet var nok mere HVOR de ville komme i år. Oplagt var det for Roskilde at præsentere Faith No More igen efter deres glimrende koncert i 2009 og med et solidt og yderst anmelderrost comeback album med “Sol Invictus” i ryggen var rygterne da også på Danmarks største festival. Men kunne Copenhell måske overraske? Resultatet blev ingen af delene. Faith No More spiller nemlig på den helt nye Tinderbox i Odense. En smule overraskende ja. Men ikke desto mindre en perfekt booking for Tinderbox, der har profileret sig som en bred festival, med internationale topnavne. Der skal nok blive fest i Albani-byen!
Lyt specielt til: Epic, The Real Thing, Ashes To Ashes, Motherfucker, We Care a Lot

Myrkur (Roskilde Festival) af Weiss

Hypen på de sociale medier var enorm i slutningen af 2014. Hvem var hende den nye danske black metal kunstner Myrkur? Det eneste man vidste var, at hun nærmest ud af ingenting ganske imponerende var blevet signet på Relapse Records. Debut EP’en blev, ikke så overraskende, modtaget med blandede reaktioner fra hardcore black metal fans. Mens pressen var langt mere begejstret. Stadig klingede spørgsmålet dog. Hvem er hende Myrkur?
Roskilde Festival har booket Myrkur til hvad der bliver hendes første koncert nogensinde. Rimelig vild debutkoncert ja? På Roskilde optræder Myrkur med et stort norsk pigekor og rygtet går endda på at et medlem fra Mayhem vil være en del af Myrkurs besætning på scenen!
Lyt specielt til: Ravnens Banner, Nattens Barn, Må Du Brænde I Helvede

Lamb Of God (Roskilde Festival) af Aleg-One

Jaaa jaaa, Aleg-One er glad for Lamb Of God. What a surprise. Men for helvede, der er fanme grund til det! Altid konsistente på plade, formår at blive større og større som band uden at tyde til mainstream og så er de bare et af verdens aller fedeste live bands! Deres koncert på Copenhell i 2012 går vel snart ned i historien som en af de bedste metalkoncerter på dansk grund i nyere tid. At de så har fået en spilletid der hedder 22:30 fredag aften på Arena-scenen på Roskilde Festivalen, gør blot, at festivalen absolut satser på at overgå Lamb Of God’s seneste besøg i Danmark. For satan det bliver godt!
Lyt specielt til: Walk With Me In Hell, Broken Hands, Laid To Rest, Contractor, King Me, Ruin

Candlemass (Metal Magic) af Weiss

Metal Magic og old school. To ord der, uden at overdrive, går ganske godt sammen. Metal Magic og old school doom metal. Se dét er noget der klinger uforskammet godt sammen! Med Metal Magic og Candlemass se så er vi derude, hvor et match simpelthen ikke kan blive bedre. Det er et ikke destomindre tilfælde i år, hvor Metal Magic har lavet et formidabelt scoop med bookingen af nok festivalens største navn gennem tiden. Candlemass passer perfekt til festivalens klientel og det er da bestemt også længe siden, at disse legender sidst har været forbi Danmark!
Smør stemmebåndet! You are bewiiiiiitched!
Lyt specielt til: Solitude, Bewitched, At The Gallows End, Samarithan 

Body Count (Copenhell) af Aleg-One

Ice-motherfucking-T! Hiphop-legenden kommer til Copenhell!! Sjovt nok lyder det, men hans kult-band Body Count er et af de mest omtalte metalnavne i 2014/2015, og jeg tør godt love at både spillesteder og festivaler landet (og verden) rundt har stået på nakken af hinanden for at booke dem. Det er rapmetal uden at være nu-metal, det er groovet, det er hurtigt og det er afstraffende og flabet. Og det er pisse fedt!
Body Count spiller samme dag som Suicidal Tendencies på Copenhell, så vi håber at Mike Muir gæster Body Count og at Ice-T gæster Suicidal Tendencies, når hver deres udgave af nummeret “Institutionalized” skal fremføres! Instant legendary!
Lyt specielt til: Talk Shit Get Shot, Institutionalized (Suicidal Tendencies cover), Cop Killer, There Goes The Neighbourhood

Enslaved (Roskilde) af Weiss

Enslaved har gjort det igen. Med udgivelsen af “In Times” tidligere i år, har Enslaved atter rykket grænserne for hvor langt man kan gå med blackmetallens massive lyd univers. Enslaved kender simpelthen ikke til begrænsninger og “In Times” oser af diversitet. Lige fra raspende og skarp blackmetal til smukke, smukke klangflader. Simpelthen imponerende. Det er præcis 10 år siden de sidst stod på scenen i Roskilde. Nu kommer de heldigvis tilbage og måske stærkere end nogensinde før. Roskilde Festival har atter booket et band på det helt rette tidspunkt!
Lyt specielt til: Thurisaz Dreaming, Ruun, Roots Of The Mountains, Isa