EnsiferumOm en uge går det løs! Copenhell sparkes igang for sjette gang. Her på år 6 er programmet mere varieret end nogensinde før. Thrash, black, power, død, heavy, hard rock, alt-mulig-core, rap-metal, folk, doom, retro – you fucking name it (jeg har sikkert glemt en masse alligevel). Der er kort sagt det hele! 

 

Fra og med i dag og i de kommende 7 dage varmer vi op med udvalgte bands, som vi glæder os særlig meget til på årets festival.

Og her på denne første omgang står den på hårdtslående folk/vikingemetal med nogle af genrens sande mestre:

Ensiferum!

For siden debutten i 2001 har Ensiferum lagt soundtrack til et hav af folkmetal fester. Her 14 år efter og 5 albums senere er finnerne fortsat brandvarme og klar på fest. Måske mere end nogensinde før. For bandets nyeste udspil fra 2015, den hårdtslående “One Man Army” , vidner om et band der mere end nogensinde før er klar til at gå i krig for den fede fest!

“One Man Army” er en fuldfed eksplosion af forrygende melodier, fræsende riffs og episke øjeblikke, som kun Ensiferum kan skabe. Hør selv på åbneren “Axe Of Judgement”.

Ikke mange metalbands formår at blande og inkorporerer så mange forskellige stilarter som Ensiferum. Alt fra traditionel folk, power, symfonisk, black og thrash bliver blandet sammen i den kæmpemæssige gryde, der udgør den musikalske mikstur i finnernes fantasy univers.

Tempoet er højt i mange af Ensiferums numre, men alligevel formår finnerne på hvert album at skrive sange, med melodiske hooks, der er så stærke og sanglinjer så lette at synge med på, at de huskes efter blot få gennemlyt.

“Smoking Ruins” fra mesterværket “From Afar” står som et lysende eksempel på dette.

Ensiferum leverede tidligere i år en perfekt koncert i Lille Vega’s intime rammer, da “One Man Army Tour” ramte Danmark. Setlisten var perfekt skruet sammen, med sange fra hele bandets bagkatalog.

Med det i tankerne og med Copenhell’s tidligere folkmetal succeser leveret af Korpiklaani, Alestorm og Finntroll kan Ensiferum på årets Copenhell ikke blive andet end godt.

Forvent episk vikingefest på Copenhell- cause’ the Iron is stronger than death!

Hvem: Ensiferum
Hvornår: fredag kl 15.30
Scene: Hades